Zeci de migranţi au fost salvaţi din Marea Mediterană

Organizaţia neguvernamentală germană Sea-Eye căuta sâmbătă un port pentru a debarca 17 migranţi salvaţi în cursul dimineţii, iar compatrioata sa Sea-Watch era în continuare în aşteptarea unui port care să accepte 32 migranţi salvaţi pe 22 decembrie.

30 dec. 2018, 06:43
Zeci de migranţi au fost salvaţi din Marea Mediterană

Sâmbătă dimineaţă, vasul sub pavilion german Professor Albrecht Penck, închiriat de Sea-Eye şi plecat pe 21 decembrie în prima sa misiune de salvare în Mediterana, a acordat ajutor la 16 bărbaţi şi o femeie înghesuiţi fără provizii pe o barcă mică din lemn.

Sea-Eye a participat din 2015 la operaţiuni de salvare în largul Libiei cu două nave mai mici, Sea-Eye şi Seefuchs.

În acelaşi timp, vasul ONG-ului Sea-Watch, Sea-Watch 3, naviga în continuare între Malta şi insula italiană Lampedusa având la bord 32 de migranţi salvaţi pe 22 decembrie şi fără vreo perspectivă de a-i debarca, potrivit Agerpres.

Aceşti migranţi, printre care se află trei copii mici, trei adolescenţi şi patru femei, vin din Nigeria, Libia şi Cote d’Ivoire.

Citeşte şi Salvini refuză să primească noi migranţi în Italia

Joi, s-a îndreptat spre sud după ce a primit semnale că o ambarcaţiune improvizată transportă 70 de persoane. „Am căutat două zile fără succes şi fără colaborarea autorităţilor”, a denunţat ONG-ul sâmbătă.

Italia, Malta, Spania şi Olanda au refuzat să primească migranţii de pe Sea-Watch 3. În Germania, mai multe oraşe s-au arătat dispuse să îi găzduiască. La rândul ei, Germania acceptă migranţi numai în cazul în care sunt distribuiţi şi în alte ţări europene, cum s-a întâmplat deja după alte operaţiuni de salvare de când Italia şi-a închis oficial porturile în iunie.


loading...
Partenerii noștri