Zeci de migranţi, salvaţi de pe mare de Poliţia de Frontieră Română. Oamenii se aflau în pericol de înec

Publicat: Marţi, 19 Aprilie 2016 12:41 // Actualizat: Marţi, 19 Aprilie 2016 12:41 // Sursa: romaniatv.net

Polițiștii de frontieră de pe nava MAI 1104 a Gărzii de Coastă, aflați în Grecia în misiune de supraveghere a frontierelor externe ale Uniunii Europene, au desfășurat două operațiuni de salvare a 81 de migranți, care se aflau în pericol de înec în apele Mării Mediterane, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF.

Conform sursei citate, în 16 aprilie, nava MAI 1104, în cadrul Operațiunii Maritime Comune "Poseidon Rapid Intervention", coordonată de Agenția Frontex, a primit o solicitare din partea LCC (Centrul Local de Coordonare) Chios pentru salvarea mai multor migranți care se aflau în pericol de înec în apele internaționale ale Mării Mediterane.

Polițiștii de frontieră români au declanșat misiunea de salvare pe mare, deplasându-se la locul indicat, unde au identificat inițial o ambarcațiune gonflabilă pe care se aflau 29 de persoane. După aproximativ 3 ore, polițiștii de frontieră români au identificat o a doua ambarcațiune gonflabilă, pe care se aflau mai multe persoane (copii, femei și bărbați).

În urma evaluării situației de la fața locului (riscul de a se scufunda), polițiștii de frontieră români au transbordat la bordul navei Gărzii de Coastă toate cele 81 de persoane (30 de copii, 22 de femei și 29 de bărbați). Totodată, au fost efectuate procedurile specifice în astfel de cazuri la bordul navei, ocazie cu care polițiștii de frontieră le-au oferit migranților asistență, primul ajutor și hrană, potrivit comunicatului.

Persoanele respective au fost transportate în portul din Chios și predate autorităților grecești. La finalizarea acțiunii, nava MAI 1104 și-a reluat misiunea în cadrul operațiunii Frontex, se mai arată în comunicatul citat.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 apr 12:58
... Polițiștii de frontieră de pe nava MAI 1104 a Gărzii de Coastă, aflați în Grecia în...
19 apr 12:58
...externe ale Uniunii Europene, au desfășurat două operațiuni de salvare a 81 de migranți, care se aflau în pericol de Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8746
RON
20 Oct
noapte 4 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H