Zeci de mii de BEBELUŞI sunt în PERICOL. Stocurile de VACCIN obligatoriu s-au epuizat

Vaccinul pentru bebeluşi, serul care-i protejează pe cei mici de diferite boli, cum ar fi tetanos, tuse convulsivă, meningită şi poliomielită, lipseşte de câteva luni din cabinetele medicilor de familie, informează România TV.

03 dec. 2014, 09:31
Zeci de mii de BEBELUŞI sunt în PERICOL. Stocurile de VACCIN obligatoriu s-au epuizat

De aproape două luni, bebeluşii de până într-un an nu mai beneficiază de vaccinurile obligatorii, oferite gratuit de stat. Stocurile de vaccin, împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, a meningitei şi poliomielitei, s-au epuizat.

Acest ser trebuie administrat bebeluşilor la 4, 6 şi 12 luni. Asta înseamnă că zeci de mii de bebeluşi sunt în pericol de îmbolnăvire, pentru că nu pot fi imunizaţi. Unii medici au recurs la altă schemă de vaccinare, însă cei mici sunt protejaţi de mai puţine boli.

Ministerul Sănătăţii susţine că licitaţia pentru 50.000 de doze de vaccin a fost finalizată, iar imunizarea va fi reluată în această lună. Până atunci însă, medicii sunt nevoiţi să-i reprogrameze la vaccinare pe cei mici, pentru că părinţii nu au nicio variantă alternativă. Vaccinul lipseşte şi din farmacii.

Citeşte şi SFATURI pentru a preveni RĂCEALA la copii în sezonul rece