Zeci de mii de manifestanţi, la Gay Pride de la Paris

Câteva zeci de mii de militanţi şi simpatizanţi ai cauzei homosexualilor au început să defileze sâmbătă după-amiază pe străzile Parisului cu ocazia evenimentului Gay Pride, la o lună după oficializarea în Franţa a primei căsătorii între persoane de acelaşi sex, informează AFP.

29 iun. 2013, 14:35
Zeci de mii de manifestanţi, la Gay Pride de la Paris

Pe ritm de muzică techno, marşul a început în piaţa 18 iunie 1940, în apropiere de gara Montparnasse, şi a traversat centrul Parisului, pentru a ajunge în piaţa Bastiliei, pe celălalt mal al Senei, unde are loc un concert, informează Agerpres.

La marş au participat mai multe personalităţi politice de stânga, precum primarul socialist al Parisului, Bertrand Delanoë, şi ministrul ecologist al locuinţelor, Cécile Duflot, în spatele unui banner de mari dimensiuni pe care scria ‘LGBT (lesbiene, homosexuali, bisexuali şi transsexuali – n.r.), să mergem până la capăt cu egalitatea’.

În mulţime, drapeluri în culorile curcubeului, baloane, pancarte pe care scria „PMA (procreare medicală asistată – n.r.) pentru toţi” sau „aceeaşi familie, aceleaşi drepturi”.

Prima căsătorie între doi bărbaţi a fost oficializată la Montpellier (sud), la 29 mai. De atunci, câteva zeci de căsătorii între persoane de acelaşi sex au fost oficializate în întreaga Franţă.