Zeci de mii de oameni cer ridicarea imunităţii parlamentare a fostului preşedinte

Zeci de mii de argentinieni s-au adunat marţi în faţa parlamentului din Buenos Aires, pentru a cere ridicarea imunităţii parlamentare a fostei preşedinte Cristina Kirchner, suspectată de implicare într-un mare scandal de corupţie.

22 aug. 2018, 07:50

Zeci de mii de argentinieni s-au adunat marţi în faţa parlamentului din Buenos Aires, pentru a cere ridicarea imunităţii parlamentare a fostei preşedinte Cristina Kirchner, suspectată de implicare într-un mare scandal de corupţie, informează miercuri AFP.

„Cristina, la închisoare!”, scandau participanţii la manifestaţie, majoritatea reprezentanţi ai clasei de mijloc, pătură a populaţiei ce se opune puternic fostei preşedinte de stânga.

Senatul decide miercuri dacă autorizează sau nu o percheziţie în mai multe reşedinţe ale Cristinei Kirchner, percheziţie cerută de judecătorul Claudio Bonadio, desemnat pentru acest caz cunoscut în Argentina drept „Caietele corupţiei”.

Marţi seara, Cristina Kirchner a declarat că nu vede vreun inconvenient ca poliţia să-i percheziţioneze locuinţele.

Personaj principal al opoziţiei faţă de preşedintele de centru-dreapta Mauricio Macri, Cristina Kirchner ar putea candida pentru un al treilea mandat în alegerile prezidenţiale din 2019. Kirchner a condus Argentina între 2007 şi 2015.