Zeci de mii de persoane au participat la funeraliile fostului preşedinte Rafsanjani

Zeci de mii de persoane au început să se adune marți la Teheran pentru funeraliile naționale ale fostului președinte iranian Akbar Hashemi Rafsanjani, care a murit duminică la vârsta de 82 de ani, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea națională Irib.

10 ian. 2017, 07:04
Zeci de mii de persoane au participat la funeraliile fostului preşedinte Rafsanjani

Funeraliile vor fi conduse de ghidul suprem, ayatollahul Ali Khamenei, care va spune „rugăciunea pentru cei morți” pentru fostul președinte moderat, căruia el i-a adus un omagiu în pofida „diferendelor” de opinie.

Fotografii cu ghidul suprem și Rafsanjani zâmbind unul lângă celălalt erau purtate de unii dintre oamenii adunați la funeralii. Diferite personalități politice și militare din întregul spectrul politic erau de asemenea prezente la Universitatea din Teheran unde au loc funeraliile.

Citeşte şi Fostul preşedinte iranian Akbar Hashemi Rafsanjani a murit

După ce va fi rostită „rugăciunea pentru cei morți”, fostul președinte Rafsanjani va fi înmormântat la Mausoleul Imamului Khomeini, situat în sudul Teheranului, alături de părintele fondator al Republicii Islamice de care era foarte apropiat.

Marți a fost decretată zi de doliu național în Iran și restricții de circulație au fost instituite în centrul Teheranului. Transportul public, metroul și autobuzele sunt gratuite în această zi pentru a permite populației capitalei să meargă la funeralii în număr mare.