Zeci de militanţi ai Statului Islamic au fost ucişi în Siria, într-o singură zi

Treizeci și opt de militanți ai Statului Islamic (SI) au fost uciși în nordul Siriei în ultimele 24 de ore, a anunțat duminică armata turcă, acțiunea marcând o escaladare a conflictului în zonă, unde rebeli sirieni, susținuți de Turcia, luptă cu jihadiștii, transmite Reuters.

09 oct. 2016, 12:36
Zeci de militanţi ai Statului Islamic au fost ucişi în Siria, într-o singură zi

Sprijiniți de tancuri și atacuri aeriene ale Turciei, rebelii se apropie de bastionul Dabiq al SI, în cadrul unei operațiuni începute la sfârșitul lunii august.

Paisprezece dintre luptătorii SI au fost uciși în timp ce încercau să intre în două sate controlate de rebeli la circa trei kilometri est de Dabiq, a precizat armata turcă într-un comunicat.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), ONG cu sediul în Marea Britanie, a transmis sâmbătă că luptătorii SI au capturat cele două sate într-un contraatac în apropiere de granița turcă, însă comunicatul armatei turce contrazice informația, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Armata SUA: Coaliţia internaţională a ucis 18 lideri ai Statului Islamic

Alți 17 combatanți ai Statului Islamic au fost uciși în atacuri aeriene ale avioanelor de luptă ale coaliției conduse de SUA în unele zone, a precizat armata în evaluarea sa zilnică asupra operațiunii, denumită ‘Scutul Eufratului’.

Avioanele de luptă turce au lansat propriile lor atacuri aeriene asupra țintelor SI în nordul Siriei duminică dimineață omorând șapte militanți și distrugând cinci clădiri pe care aceștia le foloseau, a mai precizat armata într-un comunicat ulterior.

Armata a menționat de asemenea că doi rebeli sirieni au fost uciși și 19 răniți în ultimele confruntări cu SI. Operațiunea a vizat de asemenea și milițiile kurde, a căror prezență de-a lungul graniței este văzută de Ankara drept o amenințare.