Zeci de morţi într-o busculadă. S-au călcat în picioare pentru a fi unşi cu "ulei sfânt" VIDEO

Publicat: Luni, 03 Februarie 2020 11:42 // Actualizat: Luni, 03 Februarie 2020 11:42 // Sursa: romaniatv.net

În ultimii ani, Tanzania a înregistrat o creștere a numărului de pastori de „evanghelii de prosperitate", care promit să scoată oamenii din sărăcie și să facă ceea ce ei numesc vindecări miraculoase.

Cel puțin 20 de persoane au fost ucise și mai mult de 10 rănite, în timpul unei slujbe în nordul Tanzaniei, într-un orășel numit Moshi. Tragedia s-a întâmplat în timp ce mii de persoane luau parte la o ceremonie ținută de Boniface Mwamposa, un predicator foarte popular, care-și spunea „Apostolul".

Mii de oameni s-au repezit să fie unși cu „ulei sfânt", pe care Mwamposa l-a scurs pe pământ. Potrivit martorilor și oficialilor, oamenii credeau că „uleiul sfânt" are proprietăți magice, ajutându-i să fie sănătoși și să aibă parte de prosperitate.

Conform reuters.com, predicatorul a încercat să fugă, dar a fost prins. „Mwamposa a fost arestat în Dar es Salaam (capitala Tanzaniei, n.e.) și va fi tras la răspundere pentru această tragedie", a declarat ministrul afacerilor interne, George Simbachawene.

Potrivit ministrului, busculada s-a creat după ce pastorul i-a sfătuit pe credincioși, în număr de aproximativ 10.000, să se grăbească deodată într-o parte a stadionului pentru a fi unși.

„Incidentul a avut loc noaptea și au fost multe persoane, așa că există posibilitatea să existe mai multe victime. Încă evaluăm situația ", a declarat comisarul orașului Moshi, Kippi Warioba, pentru reuters.com.

Mii de oameni se adună la bisericile penticostale, a căror sursă principală de venit este „zeciuiala" din veniturile credincioșilor.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Apostolul Boniface Mwamposa morţi Moshi Tanzania
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8730
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H