Zeci de morţi într-o busculadă. S-au călcat în picioare pentru a fi unşi cu „ulei sfânt” VIDEO

În ultimii ani, Tanzania a înregistrat o creștere a numărului de pastori de „evanghelii de prosperitate", care promit să scoată oamenii din sărăcie și să facă ceea ce ei numesc vindecări miraculoase.

03 feb. 2020, 09:42

Cel puțin 20 de persoane au fost ucise și mai mult de 10 rănite, în timpul unei slujbe în nordul Tanzaniei, într-un orășel numit Moshi. Tragedia s-a întâmplat în timp ce mii de persoane luau parte la o ceremonie ținută de Boniface Mwamposa, un predicator foarte popular, care-și spunea „Apostolul”.

Mii de oameni s-au repezit să fie unși cu „ulei sfânt”, pe care Mwamposa l-a scurs pe pământ. Potrivit martorilor și oficialilor, oamenii credeau că „uleiul sfânt” are proprietăți magice, ajutându-i să fie sănătoși și să aibă parte de prosperitate.

Conform reuters.com, predicatorul a încercat să fugă, dar a fost prins. „Mwamposa a fost arestat în Dar es Salaam (capitala Tanzaniei, n.e.) și va fi tras la răspundere pentru această tragedie”, a declarat ministrul afacerilor interne, George Simbachawene.

Potrivit ministrului, busculada s-a creat după ce pastorul i-a sfătuit pe credincioși, în număr de aproximativ 10.000, să se grăbească deodată într-o parte a stadionului pentru a fi unși.

„Incidentul a avut loc noaptea și au fost multe persoane, așa că există posibilitatea să existe mai multe victime. Încă evaluăm situația „, a declarat comisarul orașului Moshi, Kippi Warioba, pentru reuters.com.

Mii de oameni se adună la bisericile penticostale, a căror sursă principală de venit este „zeciuiala” din veniturile credincioșilor.