Zeci de oficialităţi filipineze s-au predat după ce au fost învinuite de trafic cu droguri

Zeci de oficialităţi din guvernul filipinez şi din poliţie au fost prinse participând la activităţi ilicite legate de traficul de stupenfiante, în timp ce autorităţile din acest arhipelag declaraseră război narcoticelor care ucid anual mii de persoane.

08 aug. 2016, 12:47
Zeci de oficialităţi filipineze s-au predat după ce au fost învinuite de trafic cu droguri

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a declanşat un adevărat război împotriva traficului cu droguri imediat după ce şi-a preluat mandatul prezidenţial, în iunie.

Peste 400 de suspecţi traficanţi de droguri au fost ucişi de către poliţişti imediat după declanşarea acestei ofensive împotriva traficului cu droguri în Filipine, a mai informat Duterte, în timp ce postul de televiziune ABS-CNN a estimat o cifră de peste 800 de persoane implicate în aceste activităţi criminale, informează Reuters.

Citeşte şi Traficanţi de droguri arestaţi; colet cu peste un kg de cannabis găsit pe bancheta unui autoturism

De asemenea, luni, 27 de primari şi 31 de ofiţeri de poliţie, inclusiv unul cu grad de colonel, au ajuns la sediul central al Biroului Naţional de Poliţiei din Manila pentru a-şi recunoaşte „păcatele”, de teama de a nu fi urmăriţi şi pedepsiţi prin ordinul preşedintelui, dacă nu se vor preda singuri în 24 de ore.