Zeci de pensionari, executaţi silit după ce au cumpărat ilegal medicamente compensate cu 90%

Un număr de 46 de pensionari sunt executaţi silit de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Vaslui, pentru că au luat ilegal medicamente compensate cu 90%. Curtea de Conturi a constatat că vârstnicii în cauză au obţinut venituri şi din alte surse în afară de pensii, cum ar fi dobânzi la bănci sau arendă.

26 iul. 2017, 16:59
Zeci de pensionari, executaţi silit după ce au cumpărat ilegal medicamente compensate cu 90%

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui a pus popriri pe pensiile a 46 de persoane din judeţ cărora le-au fost decontate medicamente compensate cu 90%, deşi nu aveau acest drept, potrivit News.ro.

Executarea silită pentru cei 17.000 de lei ce trebuie recuperaţi de CJAS se face în urma unui control încrucişat realizat de Curtea de Conturi, care a constatat că vârstnicii în cauză au obţinut venituri şi din alte surse, cum ar fi dobânzi la bănci sau arendă.

Pensionarii au dat declaraţii la medicul de familie că nu au alte venituri astfel încât puteau beneficia de medicamente compensate cu 90% de pe sublista B. Din cauză că legea spunea că beneficiarii trebuie să aibă venituri doar din pensii de până la 700 de lei, iar orice venit, chiar şi un leu, anulează dreptul de a beneficia de medicamente compensate, CJAS Vaslui este nevoită să recupereze acea diferenţă de 40% de care au beneficiat pensionarii la cumpărarea medicamentelor”, a declarat, miercuri, pentru News.ro directorul CJAS Vaslui, Mihaela Chitariu.

Printr-un act normativ intrat în vigoare din această lună, pragul pentru pensionarii care vor reţete compensate cu 90% a crescut de la 700 de lei la 900 de lei. De asemenea, a fost eliminată şi condiţia de a nu a avea venituri din alte surse decât pensia.

Citeşte şi Trei noi medicamente pentru cancerele feminine, introduse pe lista de gratuite şi compensate


loading...
Partenerii noștri