Zeci de români s-au luat la bătaie cu mese de călcat, bâte și cuțite, în Italia. Șapte persoane au ajuns la spital, dintre care una în stare foarte gravă

Carabinierii din Milano, Italia, au intervenit după ce 60 de români s-au luat la bătaie în plină stradă, în zona Piazza Insubria.

20 iun. 2023, 13:36
Zeci de români s-au luat la bătaie cu mese de călcat, bâte și cuțite, în Italia. Șapte persoane au ajuns la spital, dintre care una în stare foarte gravă
Zeci de români s-au luat la bătaie pe o stradă din Italia

60 de români s-au luat la harță luni seară în zona Piazza Insubria din Italia, în jurul orei 18.30, scandalul pornind de la un loc de parcare. Protagoniștii au folosit bastoane, tije, sticle și cuțite. În urma altercației, șapte persoane au fost rănite, dintre care una se află în stare foarte gravă, potrivit antena3.ro.

Cearta dintre cele două grupuri de români de etnie romă a fost iscată din  cauza unui loc de parcare din fața unei curți, unde era parcată o mașină cu număr de înmatriculare românesc.

Citește și: Vești bune pentru românii care trăiesc în Italia. Guvernanții vor să majoreze pensia minimă

Însă, în spatele scandalului s-ar afla, de fapt, tensiuni mai vechi între cele două familii. Din cele șapte persoane transportate la spital, un bărbat de 40 de ani se află în stare gravă, cu plăgi înjunghiate în piept și în spate. O femei în vârstă de 51 de ani a fost lovită în cap cu o sticlă. Totodată, în conflict ar fi fost implicat și un minor în vârstă de 13 ani, care a fost lovit în zona gâtului. Potrivit autorităților din Iralia, starea copilului este stabilă.

Carabinierii ajunși la fața locului au avut nevoie de întăriri așa că au mai avut nevoie de întărir și au chemat cincizeci de colegi și o echipă de batalion militar.

În urma incidentului, strada a fost închisă o vreme pentru a fi îndepărtate sticlele, bucățile de lemn și răngile folosite în timpul scandalului. În acest caz va fi desfășurată o ancehtă amplă, pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate.

Citește și: Un puști de 14 ani din Republica Moldova a trecut Prutul, înot, de dorul părinților. Tânărul dorea să ajungă în Italia, acolo unde se află ambii părinți

Presa din Italia a numit scandalul ca fiind „o scenă din Vestul Sălbatic” și spune că bătaia a fost precedată de insulte schimbate între membrii celor două familii.

Localnicii au sunat de mai multe ori la 112. Junaliștii au notat că, pe lângă bâte, sticle și cuțite, scandalagii au folosit și mese de călcat.