Zeci de spitale din Ucraina, avariate de loviturile aeriene ale Rusiei. Anunţul făcut de ministrul ucrainean al Sănătăţii

Viktor Liashko, ministrul ucrainean al Sănătăţii, a anunţat că zeci de spitale din Ucraina au fost avariate şi cinci angajaţi ai sistemului medical au murit în urma bombardamentelor ruşilor.

10 mart. 2022, 22:00
Zeci de spitale din Ucraina, avariate de loviturile aeriene ale Rusiei. Anunţul făcut de ministrul ucrainean al Sănătăţii

Zeci de spitale din Ucraina au fost avariate de loviturile aeriene ale Rusiei, a anunţat ministrul ucrainean al Sănătăţii.

Zeci de spitale din Ucraina, avariate de loviturile aeriene ale Rusiei

Citeşte şi Alertă de securitate în Ucraina! Ruşii ameninţă că aruncă în aer depozitele de amoniac din Harkov

Potrivit ministrului ucrainean al Sănătăţii, numărul unităţilor medicale avariate a trecut de 60. De asemenea, el a vorbit despre cinci angajaţi ai sistemului medical care au murit din cauza „gloanţele ruşilor terorişti”, scrie Mediafax. 

Miercuri, autorităţile din Ucraina au spus că trei oameni au fost omorâţi în momentul în care o rachetă rusească a lovit o maternitate în Mariupol.

Ministrul Apărării din Rusia a negat informaţia spunând că Ucraina „a regizat” incidentul. De asemenea, Ambasada Rusiei la Londra a pretins că spitalul nu era deschis şi că a fost atacat de un regiment ucrainean.

Cel puţin 71 de copii au fost ucişi de când armata lui Putin a invadat Ucraina

Liudmila Denisova, responsabilă cu drepturile omului pe lângă parlamentul de la Kiev, a afirmat joi pe Telegram că de la începutul invaziei ruse în Ucraina şi până în 10 martie la ora 9.00 GMT în ţară au fost ucişi 71 de copii, iar peste 100 au fost răniţi, transmite AFP.

Peste un milion de copii au fugit din Ucraina, din 24 februarie, data la care a început invadarea țării de către Rusia.Numărul de copii refugiați a fost anunțat de UNICEF, într-un comunicat.

Bombardamentul de miercuri asupra unei maternităţi din Mariupol, unde funcţiona şi un spital de copii, s-a soldat cu trei morţi, printre care şi o fetiţă, a anunţat primăria oraşului-port din sud-estul Ucrainei, aflat sub asaltul forţelor ruse şi al separatiştilor pro-ruşi din Donbas. Cu o zi în urmă, aceeaşi sursă anunţase că au fost răniţi 17 adulţi, scrie agerpres.ro.

La Malin, în regiunea Jitomir din vestul Ucrainei, şapte oameni – dintre care trei copii mici – şi-au pierdut viaţa în urma unor lovituri aeriene care le-au distrus locuinţele, a mai arătat Denisova, care a prezentat şi alte exemple de atacuri care au ucis minori.

Noaptea trecută, două femei şi doi copii au murit când casa lor din satul Slobojanske, în regiunea Izium din est, a fost lovită de un obuz; a supravieţuit o fetiţă de cinci ani.

La Irpin, în apropiere de Kiev, o fetiţă de zece ani a fost grav rănită şi este în continuare în pericol de moarte, la spital.

Citeşte şi Boris Johnson susţine că Rusia ar putea folosi arme chimice în Ucraina. Macron consideră inacceptabile condiţiile lui Putin