Zeci de turişti, blocaţi pe trasee din Bucegi din cauza viiturilor şi a ploii

Zeci de turiști constituiți în mai multe grupuri au rămas blocați miercuri după amiază pe trasee din masivul Bucegi din cauza viiturilor puternice și a ploii abundente.

10 aug. 2016, 15:01
Zeci de turişti, blocaţi pe trasee din Bucegi din cauza viiturilor şi a ploii

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Prahova, Leonard Dragomirescu, jandarmii montani au intervenit pentru recuperarea unui grup de 15 persoane, între care se aflau și șapte copii, care a plecat de la Diham Militar spre cabana Gura Diham din Valea Cerbului, grupul rămânând blocat pe traseu din cauza unei viituri.

La acțiune au participat și salvamontiștii din Bușteni, a precizat șeful salvamont Bușteni, Gheorghe Haiduc.

De asemenea, jandarmii montani intervin pentru recuperarea altor două grupuri de turiști, unul format din nouă persoane, între care și un copil, blocat la Crucea Caraiman din cauza ploii torențiale, și un altul format din 20 de persoane, între care și copii, care au plecat de la Crucea Caraiman spre Bușteni. Cele 20 de persoane au rămas blocate între două viituri, urmând a fi recuperate de echipele de intervenție, a precizat Dragomirescu.

Totodată, salvamontiștii din Bușteni intervin pentru recuperarea unui grup de turiști străini surprins de ploaia torențială pe traseul Jepii Mici.

Gheorghe Haiduc a precizat că din grup fac parte cinci persoane, între care și copii, acestea fiind surprinse de o viitură între două traversări. Alte câteva zeci de turiști, care au fost surprinși de ploaia torențială în timp ce se aflau pe trasee din Bucegi, s-au adăpostit la Refugiul Salvamont aflat la Salvamont Bușteni situat la cota 2.260 metri, a mai declarat Haiduc.