Zeci de turişti, la spital cu toxiinfecţie alimentară după petrecerea de Crăciun de la o pensiune din Bucovina

Zeci de oameni au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară după ce au petrecut de Crăciun la o pensiune din Bucovina.

27 dec. 2015, 09:20
Zeci de turişti, la spital cu toxiinfecţie alimentară după petrecerea de Crăciun de la o pensiune din Bucovina

Mai mulţi turişti care îşi petrec vacanţa de Crăciun în Suceviţa, judeţul Suceava, au alertat autorităţile sanitare după ce, spun ei, mare parte din cei aproape 60 de clienţi ai unei pensiuni a acuzat dureri abdominale, vărsături şi diaree, fiind transportaţi la spitale din Rădăuţi şi Suceava.

Citeşte şi: 18 oameni, în spital de Crăciun. Au ajuns pe mâna medicilor cu salmonela după ce au mâncat într-un hipermarket

Oamenii au sunat la ambulanţă, spunând că înainte de a apela la 112 au sunat la Direcţia de Sănătate Publică din Suceava însă li s-ar fi transmis că nu pot veni decât în ziua de luni pentru a verifica deficienţele din unitatea de cazare.

Patronul pensiunii i-ar fi ignorat şi le-ar fi recomandat turiştilor că, dacă nu le convine, să mânânce mâncarea de la portbagaj potrivit Evz.

Cei cazaţi în pensiune declară că, cel mai probabil, mâncarea a fost gătită cu apă dintr-un râu care trece prin apropiere.

Reprezentanţii spitalului din Rădăuţi, contactaţi de turiştii din Suceviţa, le-ar fi spus că în urmă cu două săptămâni, alţi 20 de turişti cazaţi în pensiune au ajuns la spital cu aceleaşi simptome, din cauza apei.