Zecii de mii de români petrec minivacanţa de Rusalii la mare sau la munte

Românii vor pleca cu zecile de mii, începând de vineri, spre mare şi spre munte, cu ocazia minivacanţei de Rusalii. Meteorologii anunţă o vreme excelentă pentru plajă. Cei care preferă răcoarea muntelului se vor îndrepta spre Valea Prahovei. Mulţi români îşi vor prelungii vacanţa până marţi.

21 iun. 2013, 10:19
Zecii de mii de români petrec minivacanţa de Rusalii la mare sau la munte

Hotelierii din Constanţa aşteaptă cu ocazia Rusaliilor peste 30.000 de turişti, potrivit România TV. O parte dintre turişti au ajuns deja la mare şi spun că vor sta tot weekend-ul.

Vacanţa de Rusalii are loc în perioada 22-24 iunie şi coincide cu perioada de intrare în vacanţă a copiilor.

La malul mării preţurile sunt acceptabile, fiind început de sezon.

Mii de turişti sunt aşteptaţi şi pe Valea Prahovei, dar şi în împrejurimile Braşovului în minivacanţa de Rusalii. Hotelierii se aşteaptă la un weekend prelungit plin.

Unii dintre ei îşi ademenesc clienţii cu tot felul de oferte mai ales că, după 1 Mai şi Paşte, prin hoteluri a cam bătut vântul.

În Poiana Braşov, la un hotel de patru stele, un sejur cu trei nopţi de cazare pentru două persoane porneşte de la 800 de lei. În Sinaia, la un hotel de trei stele, sejurul de cu trei nopţi de cazare porneşte de la 600 de lei, în timp ce în zona Bran-Moeciu preţul pentru trei nopţi de cazare la pensiune începe de la 300 de lei pentru două persoane.