Zelenski a confirmat că Ucraina a pierdut și Bahmutul: „Rămâne doar în inimile noastre”

Volodimir Zelenski a efectuat în acest zile o nouă vizită externă, unde s-a întâlnit cu șefii statului american. Liderul de la Kiev a pregătit noi strategii de război și a primit noi pachete de ajutor.

21 mai 2023, 09:04
Zelenski a confirmat că Ucraina a pierdut și Bahmutul: „Rămâne doar în inimile noastre”

Volodimir Zelenski a purtat discuții în Japonia, la Hiroshima, în cadrul Summitului G7, cu oficialii Partidului Democrat, aflat la putere. Președintele statului vecin României a vorbit cu Joe Biden, Antony Blinken, secretarul de stat american și cu alții.

În cadrul discuției purtate de către Volodimir Zelenski cu Joe Biden, în fața presei, oficialul ucrainean a ținut să-și exprime recunoștința pentru aprobarea unui nou pachet de ajutor militar care va fi livrat de SUA statului aflat în război direct cu Rusia lui Vladimir Putin.

„Aveți toată aprecierea noastră, vă mulțumim!”, a declarat Zelenski, potrivit presei internaționale.

Volodimir Zelenski a făcut un anunț trist pentru ucraineni

De asemenea, în cadrul discuției publice a fost abordat și un subiect sensibil, orașul Bahmut, pe care rușii l-au revendicat deja. Oficialul de la Kiev a recunoscut că trupele controlate de către Volodimir Zelenski au cedat.

„Nu, Bahmutul a fost distrus de ruși, acum este doar în inimile noastre”, a mai transmis președintele ucrainean.

Zelenski a mai purtat discuții și cu președintele Indiei, Narendra Modi, președintele Franței, Emmanuel Macron și cu premierul Marii Britanii, Rishi Sunak.

Joe Biden va anunţa un nou pachet de ajutor militar de 375 milioane de dolari pentru Ucraina, inclusiv muniţie. Washingtonul a dat, de asemenea, „semnalul pozitiv” că va permite altor ţări să furnizeze Ucrainei avioanele F-16 pe care le cere insistent pentru a contracara invazia rusă.