Zelenski a făcut anunţul aşteptat de toată lumea: „Toată lumea va simţi că pacea vine”

Preşedintele Ucrainei a apreciat că forţele ruse se deplasează ”încet, dar vizibil” din nordul Ucrainei şi se retrag şi din alte regiuni.

02 apr. 2022, 07:30
Zelenski a făcut anunţul aşteptat de toată lumea: „Toată lumea va simţi că pacea vine”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă, în noaptea de vineri spre sâmbătă, că mai sunt ”bătălii dificile” de dus înainte de a se ajunge din nou la pace. ”Cu toţii vrem să câştigăm”, afirmă preşedintele.

Rusia acuză Ucraina de incursiune armată pe teritoriul ei. Un depozit a fost bombardat cu elicoptere VIDEO

”Înainte – bătălii dificile. Este încă imposibil să ne gândim că am trecut deja toate testele”, afirmă Volodimir Zelenski, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un nou video postat pe reţelele de socializare.

Preşedintele ucrainean adaugă că toţi cei implicaţi îşi doresc să câştige.  ”Dar când va fi – toată lumea o va vedea. Toată lumea va simţi că pacea vine”, a mai afirmat preşedintele.

De asemenea, preşedintele a apreciat că forţele ruse se deplasează ”încet, dar vizibil” din nordul Ucrainei.
”Ocupanţii îşi retrag forţele în nordul ţării noastre. Retragerea este lentă, dar vizibilă. Undeva sunt expulzaţi cu bătălii. Undeva îşi lasă poziţiile singuri”, a transmis Zelenski.

Acesta le-a cerut, de asemenea, ucrainenilor să rămână precauţi în nord, în timp ce trupele se retrag.

„Noi mergem înainte. Ne mişcăm cu grijă. Şi toţi cei care se întorc în această zonă trebuie, de asemenea, să fie foarte atenţi. Este încă imposibil să se revină la viaţa normală, aşa cum a fost. Chiar şi în zonele în care ne întoarcem după lupte. Va trebui să aşteptaţi. Aşteptaţi ca pământul nostru să fie curăţat. Aşteptaţi până când veţi fi siguri că noi bombardamente sunt imposibile”, a adăugat el.
În estul Ucrainei, Zelenski a afirmat că sunt aşteptate mai multe atacuri ruseşti în regiunile Donbas şi în Harkov.

”În estul ţării noastre situaţia rămâne extrem de dificilă. Armatele ruse se acumulează în Donbas, în direcţia Harkov. Se pregătesc pentru noi lovituri puternice. Ne pregătim pentru o apărare şi mai activă”, a spus Zelenski.

Volodimir Zelenski, apel disperat de ultimă oră: sunt mii de morţi şi pierderi de miliarde de dolari

El a comentat, de asemenea, o conversaţie pe care a avut-o cu preşedintele francez Emmanuel Macron, în care s-a discutat despre situaţia umanitară din oraşul-port din sudul asediat Mariupol.

”Europa nu are dreptul să reacţioneze în tăcere la ceea ce se întâmplă în Mariupolul nostru. Întreaga lume trebuie să reacţioneze la această catastrofă umanitară”, a spus Zelenski.
El s-a întâlnit, vineri, cu preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, care s-adeplasat la Kiev pentru a transmite un mesaj de susţinere şi speranţă.