Zelenski a făcut anunţul oficial în a 100-a zi de război înconjurat de cei mai importanţi oficiali din Ucraina

Liderul de la Kiev a înregistrat un videoclip similar la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, atunci când propagandiștii ruși spuneau că președintele ucrainean a părăsit Ucraina.

03 iun. 2022, 16:44

Înconjurat de o parte din cei mai importanți oficiali ucraineni, președintele Volodimir Zelenski a transmis un mesaj, vineri, în ziua 100 a războiului, în care se declară convins că Ucraina va câștiga în fața Rusiei, conform Ukrainska Pravda.Serviciile secrete americane, dezvăluiri bombă: „Putin a fost tratat pentru cancer avansat în aprilie, iar în martie a scăpat dintr-o tentativă de asasinat”

Zelenski a postat mesajul video pe Facebook, el apărând în apropierea biroului prezidențial din Kiev însoțit de o parte din echipa sa – premierul Denis Șmihal, șeful biroului președintelui ucrainean, Mihail Podoliak, și membrii echipei de negociere cu Rusia.

  • „Liderul fracțiunii este aici, șeful biroului președintelui este aici, prim-ministrul Ucrainei este aici, președintele este aici. Echipa noastră este mult mai mare.
  • Forțele armate ale Ucrainei sunt aici. Și, cel mai important, oamenii noștri sunt aici.
  • Apărăm Ucraina de 100 de zile. Victoria este a noastră”, a Zelenski în mesajul video publicat pe Facebook.

Liderul de la Kiev a înregistrat un videoclip similar la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, atunci când propagandiștii ruși spuneau că președintele ucrainean a părăsit Ucraina.

Forţele ucrainene susţin că au înregistrat progrese semnificative în ofensiva din sudul ţării

Forţele ucrainene susţin că au făcut progrese semnificative în timpul unei ofensive împotriva poziţiilor ruseşti din regiunea sudică ocupată Kerson, transmite CNN.
În regiunea Herson, forţele armate au eliberat 8 kilometri (aproximativ 5 mile) de teritoriu ocupat”, a postat, joi târziu, pe Telegram unitatea de apărare teritorială AZOV Dnipro.
Dezastru în Ucraina. Volodimir Zelenski a luat o măsură disperată
Forţele ucrainene au lansat ofensiva în Herson de la mai multe puncte de sprijin din nord, la sfârşitul săptămânii trecute.  De atunci, au existat puţine informaţii despre operaţiune, dar se pare că forţele ucrainene au cucerit o serie de sate din partea de nord a Hersonului şi au consolidat un cap de pod peste râul Inhuleţ.

Miercuri, şeful administraţiei regionale de stat din Herson, Gennady Laguta, a declarat că 20 de localităţi au fost eliberate.