Zelenski a numit principalul inamic al ucrainenilor. Acesta nu este Rusia

Principalul inamic al guvernului Ucrainei și al populației sale este panica, a declarat de liderul ucrainean Volodimir Zelenski, în timpul unei conversații telefonice cu președintele Consiliului European, Charles Michel.

13 feb. 2022, 17:33
Zelenski a numit principalul inamic al ucrainenilor. Acesta nu este Rusia

Tot în discuţia cu preşedintele Consiliului European, Zelenski i-a cerut Occidentului să impună sancțiuni împotriva Rusiei.

Suntem în favoarea unei reglementări politice și diplomatice a conflictului şi respingem orice provocare. Înțelegem toate riscurile și suntem pregătiți pentru dezvoltarea oricărui scenariu, dar suntem în această situație din 2014. În momentul de faţă, astăzi, pentru noi, principalul inamic este panica”, a spus Zelensky, citat de site-ul preşedinţiei Ucrainei.

Citeşte şi CNN: războiul din Ucraina va începe cu o lovitură de stat

Anterior, presa americană a scris că tensiunea crește între Zelenski și președintele american Joe Biden. Şeful statului ucrainean crede că ţara sa este folosită ca pion într-un război politic cu Rusia şi le-a cerut țărilor occidentale să conducă un „dialog dur” cu Rusia. De asemenea, el a solicitat ca Uniunea Europeană să impună sancțiuni împotriva Federației Ruse cât mai curând posibil.

Despre panică a vorbit Zelensi şi într-o declaraţie de presă. „Cred că sunt prea multe informaţii despre un război la scară largă din partea Rusiei şi oamenii chiar vorbesc de date. Cel mai bun prieten pentru inamicii noştri este panica în ţara noastră, iar toate aceste informaţii nu fac decât să creeze panică, nu ne ajută. Ar trebui să fim pregătiţi în orice zi. Înţelegem riscurile, înţelegem că există. Dacă dumneavoastră sau altcineva are informaţii suplimentare despre invazia 100% a Rusiei care începe pe 16, vă rugăm să ni le daţi”, a transmis preşedintele Ucrainei.

Citeşte şi Scopul secret al vizitei lui Vladimir Putin în China, desluşit de americani. Contractul de 117 miliarde de dolari care aruncă în aer planurile SUA şi ale Europei