Zelenski a semnat decretul: „Nu putem negocia cu Putin”

Volodimir Zelenski a semnat marţi un decret care declară în mod oficial ca "imposibilă" perspectiva oricăror negocieri între Kiev şi liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, dar lasă uşa deschisă pentru discuţii cu Rusia.

04 oct. 2022, 13:50
Zelenski a semnat decretul: „Nu putem negocia cu Putin”

Decretul oficializează comentariile făcute vineri de Zelenski după ce preşedintele rus a proclamat drept parte a Rusiei patru regiuni ucrainene ocupate, în ceea ce Kievul şi Occidentul au spus că este o farsă ilegitimă.

El (Putin) nu ştie ce sunt demnitatea şi onestitatea. Prin urmare, suntem dispuşi la un dialog cu Rusia, dar cu un alt preşedinte ale Rusiei„, a spus Zelenski, citat de agenţia Reuters.

Citeşte şi The Times: Vladimir Putin pregăteşte un test nuclear la Marea Neagră. În plus, un tren nuclear a fost pus în mişcare şi cutreieră Ucraina

Forţe ucrainene au străpuns în ultimele zile defensiva rusă în sudul Ucrainei şi au extins o ofensivă rapidă în est, reocupând teritorii în zone anexate de Rusia după invazia din februarie.

Vladimir Putin, care va împlini 70 de ani în această săptămână, a dominat viaţa politică din Rusia timp de peste două decenii şi, în baza reformelor constituţionale adoptate sub preşedinţia sa, ar mai putea candida încă de două ori, putând rămâne la putere până în 2036.

Citeşte şi Elon Musk a provocat furia Ucrainei, postarea sa l-a enervat până şi pe Zelenski. „Care Elon îţi place mai mult? Cel care sprijină Rusia sau cel care sprijină Ucraina?”