Zelenski acuză Rusia că atacă civili în Kiev! Declaraţiile făcute în rusă: „Asta ne aminteşte ofensiva nazistă din 1941”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat, vineri, că Armata Rusiei vizează zone civilie în Kiev. În a doua zi a războiului declanşat de Rusia, liderul de la Kiev a precizat că a discutat cu premierul britanic Boris Johnson despre apărarea Ucrainei şi a cerut sprijinul statelor din Formatul Bucureşti (B9), inclusiv României, pentru a convinge Rusia să revină la masa negocierilor.

25 feb. 2022, 10:29
Zelenski acuză Rusia că atacă civili în Kiev! Declaraţiile făcute în rusă: „Asta ne aminteşte ofensiva nazistă din 1941”

Volodimir Zelenski acuză Rusia că atacă civili în Kiev! Preşedintele ucrainean a dat asigurări că militarii ucraineni vor face tot ceea ce pot pentru a-şi apăra ţara, transmite agenţia AFP, citată de News.ro.

„În această noapte (de joi spre vineri), ei (ruşii) au început să bombardeze cartiere civile. Asta ne aminteşte (ofensiva nazistă) din 1941”, a precizat Zelenski.

„Ei (ruşii) spun că obiectivele civile nu sunt o ţintă pentru ei. Este o minciună, nu disting în ce zone acţionează”, a mai spus preşedintele ucrainean.

Mai mult, Zelenski a făcut această declaraţie în limba rusă, adresându-se astfel cetăţenilor ruşi.

”Rusia va trebui să stea de vorbă cu noi mai devreme sau mai târziu”, subliniază el, ”despre felul în care vom pune capăt luptelor şi opri invazia. Cu cât vom vorbi mai devreme, cu atât pierderile Rusiei vor fi mai mici”, a mai spus liderul de la Kiev.

Totodată, preşedintele ucrainean a anunţat negocieri cu premierul britanic Boris Johnson pentru apărarea Ucrainei.

„Am negociat cu premierul britanic Boris Johnson. A vorbit despre modul în care se desfăşoară apărarea Ucrainei, despre atacurile insidioase asupra Kievului de către agresor. Azi, Ucraina are nevoie de sprijinul defensiv al partenerilor noştri mai mult ca oricând. Solicităm o contracarare eficientă a Federaţiei Ruse. Sancţiunile trebuie înăsprite în continuare”, a afirmat preşedintele Ucrainei.

„Trebuie să ne apărăm libertatea, ţara. Avem nevoie de sprijin internaţional eficient. Am discutat cu (preşedintele Poloniei) Andrzej Duda. Am făcut apel la Formatul Bucureşti (B9) pentru sprijin defensiv, sancţiuni şi exercitarea de presiuni asupra agresorului. Împreună trebuie să punem Rusia la masa negocierilor. Avem nevoie de o coaliţie împotriva războiului”, a mai spus Volodimir  Zelenski.