Zelenski anunţă că se apropie ziua contraofensivei. „Pregătim temeinic acţiunile pentru eliberarea teritoriilor noastre” VIDEO

Volodimir Zelenski a dat de înţeles, în mesajul transmis către compatrioţii săi, luni seară, că se apropie ziua contraofensivei şi că se fac pregătiri intense în acest sens. Preşedintele Ucrainei a declarat că cei mai importanţi generali sunt deja pe linia frontului.

04 apr. 2023, 08:25
Zelenski anunţă că se apropie ziua contraofensivei. „Pregătim temeinic acţiunile pentru eliberarea teritoriilor noastre” VIDEO

Zelenski anunţă că se apropie ziua contreofensivei. Liderul ucrainean şi-a continuat turneul prin ţară şi a mers la Cernihiv, iar în paralel a avut o serie de întâlniri, inclusiv cu o delegaţie din SUA, din care a făcut parte şi Mike Pompeo, fostul şef al Departamentului de Stat.

„În fiecare zi devenim mai puternici, în fiecare zi aducem mai aproape ziua în care statul terorist va da socoteală”, i-a asigurat Volodimir Zelenski pe ucraineni, conform news.ro. Acesta a spus că a avut o nouă şedinţă cu şefii de Stat Major, cu care a discutat de la Cernihiv despre principalele probleme de securitate de pe linia frontului, în regiunile nordice şi la frontieră: „Comandanţii direcţiilor au raportat. De data aceasta, generalii Sîrski şi Tarnavski au raportat prin intermediul comunicaţiilor securizate, nu în persoană, din cele mai fierbinţi puncte de pe linia frontului, despre situaţia din Bahmut, Avdiivka, Marinka şi din întreaga regiune Doneţk, Bilohorivka şi întreaga regiune Luhansk”.

Citeşte şi: Zelenski este din ce în ce mai sigur de victorie. Promite distrugerea armatei ruse şi spune că vrea să îl închidă pe Putin într-o pivniţă fără toaletă

Zelenski le-a mulţumit oaspeţilor străini care au vizitat împreună cu el regiunea Cernihiv, văzând cu propriii ochi „această concentrare a răului rusesc”. Preşedintele Ucrainei a acordat oraşului Cernihiv distincţia de „oraş-erou” şi a vizitat un spital în care sunt îngrijiţi soldaţii răniţi pe front „pentru a le mulţumi pentru tot ceea ce fac pentru Ucraina, pentru a le mulţumi pentru credinţa lor în Ucraina”.

Citeşte şi: Medvedev ameninţă din nou cu Al treilea Război Mondial: „Rămâne de văzut dacă Europa este pregătită pentru o lungă succesiune de sicrie”

„Le mulţumesc tuturor celor care ne ajută să apărăm libertatea! Astăzi sunt recunoscător în special Danemarcei şi Norvegiei pentru iniţiativa guvernelor lor de a trimite un lot suplimentar de obuze de artilerie soldaţilor noştri. Este foarte oportun şi util. Devenim mai puternici în fiecare zi. În fiecare zi apropiem ziua în care statul terorist va răspunde”, a mai spus Volodimir Zelenski.