Zelenski atrage atenţia Rusiei că a uitat lecţiile celui de-Al Doilea Război mondial

Preşedintele Ucrainei a adresat un nou mesaj video în care acuză armata rusă de atrocităţi produse pe teritoriul ţării sale.

03 mai 2022, 13:21
Zelenski atrage atenţia Rusiei că a uitat lecţiile celui de-Al Doilea Război mondial

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni că declaraţia ministrului rus de externe Serghei Lavrov conform căreia liderul nazist Adolf Hitler avea origini evreieşti arată că Moscova a uitat, sau nu a învăţat deloc lecţiile celui de-al doilea război mondial, transmite Reuters.

Vladimir Putin ar putea declara oficial război Ucrainei pe 9 mai
„Nu am cuvinte… Nimeni nu a auzit vreo dezminţire sau vreo justificare de la Moscova. Tot ce avem de acolo este linişte….asta înseamnă că liderii ruşi au uitat toate lecţiile celui de-al doilea război mondial”, a spus Zelenski, care este evreu, în mesajul video transmis luni seara.

„Sau poate că nu au învăţat niciodată acele lecţii”, a adăugat preşedintele Ucrainei.

Zelenski: 220 de copii au fost ucişi de armata rusă începând din 24 februarie / Pentru ce? Cu ce au ameninţat aceşti copii statul rus?

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a referit, în ultimul mesaj video postat pe reţelele de socializare, la băiatul de 14 ani mort în urma atacurilor de la Odesa, dar şi la fata de 17 ani care a fost rănită. ”Pentru ce? Cu ce au ameninţat aceşti copii statul rus?, a afirmat preşedintele. Acesta a anunţat că numărul copiilor morţi de la începutul războiului a ajuns la 220.

”Astăzi, trupele ruseşti au lansat un alt atac cu rachete la Odesa.  Un băiat de 14 ani a fost ucis. O fată de 17 ani a fost rănită (…) Pentru ce? Cu ce au ameninţat aceşti copii statul rus? Uite aşa se luptă. Asta e tot”, a transmis preşedintele în ultimul mesaj video.

Rusia ar putea tăia gazele Germaniei. Ce variante are România dacă Putin închide robinetul peste noapte
Acesta a anunţat că, în regiunea Lugansk, din cauza bombardamentelor ruseşti, ”un gimnaziu înfiinţat acum mai bine de o sută de ani a ars”.

”A rezistat la două războaie mondiale. Dar, după cum vedem, acest gimnaziu s-a dovedit a fi o ameninţare teribilă pentru Rusia modernă”, a mai afirmat preşedintele.
Acesta a anunţat că 220 de copii ucraineni au fost ucişi de armata rusă începând cu 24 februarie. ”Şi încă nu ştim despre toţi, pentru că nu avem acces la zonele ocupate temporar ale statului nostru. 1.570 de instituţii de învăţământ au fost distruse sau avariate de bombardamente. Asta în puţin peste două luni! Iată de ce întreaga lume liberă s-a unit pentru ca nimeni să nu justifice nazismul, să ucidă copii sau să distrugă oraşe paşnice, aşa cum face Rusia”, a mai declarat Zelenski.