Zelenski cere noi sancţiuni pentru Rusia şi aderarea Ucrainei la UE: „Armata rusă pur şi simplu ucide”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, marţi seară, că în fiecare zi luptă pentru o decizie pozitivă a Uniunii Europene cu privire la candidatura Ucrainei şi pentru furnizarea de arme moderne. El a prezentat ”un maraton” de convorbiri telefonice avute în acest scop.

22 iun. 2022, 06:46
Zelenski cere noi sancţiuni pentru Rusia şi aderarea Ucrainei la UE: „Armata rusă pur şi simplu ucide”

Volodimir Zelenski a transmit un nou mesaj lunii în dimineaţa zilei de miercuri. ”Astăzi a fost o zi de activitate extrem de activă în materie de politică externă – aproape un maraton de convorbiri telefonice. Creştem numărul celor care susţin candidatura Ucrainei şi adăugăm încredere că decizia de vineri va fi pozitivă”, a transmis Zelenski în ultimul mesaj postat pe reţelele de socializare.

Alertă mondială: 29 de avioane militare chineze au pătruns în spaţiu aerian al Taiwanului. S-au activat sistemele de rachete şi s-au ridicat avioanele

Acesta a prezentat ţările cu care a discutat: Slovacia – ”am coordonat poziţiile noastre în ajunul sesiunii Consiliului European”, Lituania – ”Ne-am coordonat, de asemenea, demersurile”.

”Ungaria. A avut loc o conversaţie foarte fructuoasă cu prim-ministrul Viktor Orbán. L-am invitat să viziteze Ucraina şi i-am mulţumit pentru sprijinul important acordat suveranităţii şi integrităţii teritoriale a statului nostru. Am convenit să dezvoltăm cooperarea în sectorul energetic”, a mai afirmat Zelenski.  El a mai discutat cu oficiali din Portugalia, Danemarca, Spania, Irlanda, Croaţia.

”M-am bucurat să văd la Kiev un mare prieten al statului nostru – prim-ministrul luxemburghez Bettel. Şi aş dori să vă atrag încă o dată atenţia asupra asistenţei din partea Luxemburgului. 15% din bugetul de apărare al acestui stat – aceasta a fost o contribuţie la apărarea Ucrainei”, a mai afirmat preşedintele ucrainean.

Acesta a precizat că şi miercuri va avea un program la fel de încărcat: ”Voi face tot posibilul pentru a mă asigura că decizia istorică a Uniunii Europene va fi adoptată. Acest lucru este important pentru noi”.

Zelenski s-a referit şi la al şaptelea pachet de sancţiuni ale Uniunii Europene, care ”este necesar cât mai curând posibil”.

”Rusia trebuie să resimtă o creştere constantă a presiunii pentru război şi pentru politica sa agresivă antieuropeană. O altă ameninţare rusă la adresa Lituaniei, un alt val de presiune energetică, un alt lot de minciuni din partea oficialilor ruşi cu privire la criza alimentară sunt toate argumente pentru a fi de acord cu cel de-al şaptelea pachet de sancţiuni”, a mai afirmat Zelenski.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, va invita săptămâna aceasta cele 27 de ţări UE să acorde Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de candidat pentru intrarea în Uniune.

Zelenski: Situaţia de pe linia frontului este fără schimbări semnificative / Armata ucraineană îşi consolidează apărarea în regiunea Lugansk / Bombardamente brutale şi cinice la Harkov

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă că situaţia de pe linia frontului este fără schimbări semnificativ. Cu unele mişcări tactice armata ucraineană îşi consolidează apărarea în regiunea Lugansk, în timp ce ”bombardamente brutale şi cinice” continuă la Harkov.

Iran provoacă SUA. Navele americane, şicanate periculos de ambarcaţiunile înarmate ale Gardienilor Revoluţiei
”Situaţia de pe linia frontului este fără schimbări semnificative. Cu ajutorul unor mişcări tactice, armata ucraineană îşi consolidează apărarea în regiunea Lugansk, care este într-adevăr cea mai dificilă zonă în acest moment. De asemenea, ocupanţii exercită o presiune serioasă asupra direcţiei Doneţk”, a afirmat Zelenski în ultmul mesaj video postat pe reţelele de socializare.

Acesta a precizat că, în regiunea Harkov, ”se desfăşoară bombardamente brutale şi cinice ale artileriei ruseşti”.

”Nu le va da nimic ocupanţilor, dar armata rusă este surdă la orice raţiune. Pur şi simplu distruge, pur şi simplu ucide”, a mai afirmat Zelenski.

Acesta a precizat că luptele continuă şi la Nikolaiv, Zaporojie.

”Eliberăm treptat regiunea Herson. Şi, la fel de activ cum luptăm pentru o decizie pozitivă a Uniunii Europene privind candidatura Ucrainei, luptăm în fiecare zi pentru furnizarea de arme moderne pentru ţara noastră. Nu ne diminuăm activitatea nici măcar o singură zi. Vieţile a mii de oameni depind în mod direct de rapiditatea partenerilor noştri – de viteza de punere în aplicare a deciziilor lor de a ajuta Ucraina”, a mai declarat Zelenski.


loading...
Partenerii noștri