Zelenski l-a sunat pe Joe Biden după atacurile Rusiei: „Este teroare pură. Dar nu vom ceda şantajului rusesc cu rachete”

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale de la Kiev, Volodimir Zelenski l-a informat pe preşedintele Biden cu privire la consecinţele atacurilor masive cu rachete împotriva infrastructurii civile comise.

11 oct. 2022, 06:42
Zelenski l-a sunat pe Joe Biden după atacurile Rusiei: „Este teroare pură. Dar nu vom ceda şantajului rusesc cu rachete”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a avut o convorbire telefonică, luni, cu preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, liderul ucrainean transmiţând că loviturile de rachetă împotriva unor obiective civile din întreaga Ucraină sunt un semn de slăbiciune a armatei ruse, care pierde pe câmpul de luptă, reprezintă teroare pură şi că nu vor ceda şantajului rusesc cu rachete. Cei doi lideri au discutat despre importanţa apărării antiaeriene şi despre continuarea contribuţiilor americane pentru creşterea acestei capacităţi.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale de la Kiev, Volodimir Zelenski l-a informat pe preşedintele Biden cu privire la consecinţele atacurilor masive cu rachete împotriva infrastructurii civile comise astăzi de agresorul rus.

Război în Ucraina. A fost potop de rachete peste Ucraina. Rusia a lovit cu rachete de croazieră, balistice, rachete ghidate antiaeriene şi drone VIDEO

Preşedintele Ucrainei a subliniat faptul că recentele avarii pe scară largă ale infrastructurii energetice critice reprezintă provocări serioase înaintea iernii care se apropie şi a începutului sezonului de încălzire.

„Loviturile de astăzi împotriva unor obiective civile din întreaga Ucraină sunt un semn de slăbiciune a armatei ruse, care pierde pe câmpul de luptă. Este teroare pură. Dar nu vom ceda şantajului rusesc cu rachete”, a subliniat şeful statului.

Cei doi lideri au discutat despre importanţa apărării antiaeriene şi despre continuarea contribuţiilor americane pentru creşterea acestei capacităţi.

În acest context, ei au discutat despre viitoarea reuniune extraordinară a Grupului celor şapte lideri (G7) dedicată Ucrainei şi despre cele mai urgente măsuri de sprijin pentru Ucraina care pot fi adoptate de comunitatea internaţională.

Rusia a lansat într-o jumătate de zi rachete în valoare de 700 milioane de dolari asupra Ucrainei. Analiza Forbes, după atacurile de luni

Preşedintele american Joe Biden a declarat că Statele Unite ”condamnă cu fermitate” atacurile ruseşti cu rachete asupra oraşelor din Ucraina, care demonstrează ”brutalitatea totală” a preşedintelui rus Vladimir Putin împotriva poporului ucrainean. De asemenea, Biden a promis că Washingtonul va continua ”să impună Rusiei costuri pentru agresiunea sa”, relatează The Guardian.

Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei a transmis că luni ruşii au lansat peste 84 de raiduri aeriene, inamicul folosind rachete de croazieră, balistice, rachete ghidate antiaeriene şi vehicule aeriene de luptă fără pilot (UCAV), în timp ce forţele de apărare ale Ucrainei au respins atacurile inamicului în cinci localităţi, transmite Ukrinform. Forţele aeriene ucrainene şi unităţile de apărare antiaeriană ale Forţelor Terestre ale Forţelor Armate ale Ucrainei au distrus 56 de ţinte aeriene, şi anume 43 de rachete de croazieră şi 13 UAV-uri.