Zelenski merge pe mâna nevestei. Preşedintele ucrainean are aşteptări mari pentru ţara sa după vizita soţiei sale la Washington

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski crede că va avea „rezultate semnificative” pentru Ucraina după vizita soţiei sale, Olena Zelenska, la Washington.

20 iul. 2022, 12:16

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a transmis prin intermediul unui mesaj pe rețelele sociale că, odată cu vizita soției sale în SUA, spera ca relația dintre Ucraina și SUA să devină și mai puternică. Zelenski crede că va avea şanse mai mari acum să primească mai multă susținere și protecție împotriva terorismului instituit de armata lui Putin.

Creşterea sprijinului american pentru Ucraina, asistenţă suplimentară pentru protejarea oamenilor de teroarea rusă, abordarea nevoilor umanitare sunt obiectivele vizitei în curs a Primei Doamne a Ucrainei în Statele Unite. Aştept de la această vizită a Primei Doamne rezultate semnificative pentru Ucraina în cooperare cu America. Este important chiar acum. Au existat deja întâlniri cu secretarul de stat Antony Blinken, cu Samantha Power şi cu alte politiciene influente care reprezintă structurile guvernamentale şi parlamentare ale Americii”, a declarat Zelenski.

El s-a referit şi la discursul pe care soţia sa urmează să îl susţină miercuri în faţa Congresului Statelor Unite.

Citeste si Olena Zelenska: Un invadator, la fel ca un violator, nu se va opri niciodată dacă vei ceda în faţa lui

Olena Zelenska în SUA. Prima Doamnă a Ucrainei, ambasador al mamelor şi soţiilor ucrainence

Olena se va adresa Congresului – în numele tuturor mamelor din Ucraina, al tuturor femeilor ucrainence – şi va fi un discurs important. Şi chiar cred că va fi auzit de cei de care depinde luarea deciziilor în SUA”, a adăugat el.

Olena Zelenska a fost primită luni de către secretarul de stat american Antony Blinken. Marţi, aceasta a avut o întâlnire cu soţia preşedintelui american Joe Biden. Cele două Prime Doamne au discutat despre susţinerea Ucrainei de către Statele Unite, a anunţat un purtător de cuvânt al Casei Albe Michael LaRosa. La începutul lunii mai, Jill Biden a vizitat Ucraina şi a întâlnit-o pe soţia preşedintelui ucrainean. După acea întâlnire, Olena Zelenska şi-a multiplicat intervenţiile prin videoconferinţă, în care atrage atenţia asupra sorţii copiilor, în război, sau consecinţelor umanitare şi psihologice ale conflictului.

Deşi nu reprezintă în mod oficial Guvernul ucrainean, Olena Zelenska încearcă să promoveze cauze pe care le susţine.

Citeste si Olena Zelenska, cutremurată de uciderea de către ruşi a micuţei Liza, din Viniţa. Cele două au filmat un clip iarna trecută, de Crăciun VIDEO