Zelenski, surprins alături de Viktor Orban în Argentina. Ungaria se opune începerii discuţiilor referitoare la aderarea Ucrainei la UE – VIDEO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi premierul ungar Viktor Orban au vorbit pentru scurt, duminică, în timp ce participau la învestirea preşedintelui argentinian Javier Milei, se arată într-o înregistrare video de pe canalul YouTube al Senatului argentinian, transmite Reuters.

10 dec. 2023, 21:55
Zelenski, surprins alături de Viktor Orban în Argentina. Ungaria se opune începerii discuţiilor referitoare la aderarea Ucrainei la UE – VIDEO

Zelenski și Orban au fost surprinși discutând aproximativ 20 de secunde, în timp ce se aflau printre alți invitați la ceremonia de învestire a președintelui Milei, în parlamentul argentinian.

Mircea Geoană: Intrarea Ucrainei, Moldovei, Georgiei în UE şi NATO este calea ca România să „evadeze” de la „periferia Europei”
Nu au fost disponibile imediat detalii despre ce au discutat. Presa ucraineană a speculat că cei doi s-ar putea întâlni la Buenos Aires pentru a rezolva diferendele privind candidatura Kievului la aderarea la Uniunea Europeană.

Cei doi oficiali au fost filmaţi conversând timp de aproximativ 20 de secunde, în timp ce se amestecau cu alţi invitaţi în parlamentul argentinian.

Momentul, considerat important, vine înaintea unui summit al Uniunii Europene de săptămâna viitoare. Summitul urmează să decidă dacă vor începe sau nu negocierile de aderare cu Ucraina. Orban a declarat în mod repetat că se opune începerii discuţiilor acum. Orice decizie de a continua trebuie să fie unanimă.

Orban a ameninţat, de asemenea, că va bloca demersurile de a acorda Kievului un sprijin bugetar de 50 de miliarde de euro până în 2027, deşi un oficial de rang înalt a declarat vineri că UE va găsi modalităţi de a sprijini financiar Ucraina chiar dacă Ungaria se va opune prin veto.

Putin vorbește, la un pahar de șampanie, despre războiul din Ucraina: „Stiu că nu avem de toate, dar ei rămân fără muniție”

Vladimir Putin a intrat deja în campanie electorală. Cu un pahar de șampanie în mână, președintele Rusiei a ținut, duminică, un prim discurs, la Kremlin, în care a vorbit despre ura Occidentului față de Moscova și războiul din Ucraina. „Stiu că nu avem de toate, dar ei rămân fără muniție”,a spus Putin, arătând că ucrainenii „nu au niciun viitor”.

Cu un pahar de șampanie în mână, Putin a spus că Ucraina nu are niciun viitor. „Planurile noatre de apărare merg din ce în ce mai bine. E evident. Industria noastră ia avânt, am început să producem de câteva ori mai mult (armament). Știu că încă nu avem din toate suficient, dar ei (ucrainenii) rămân fără arme. Ei nu au niciun fundament, nu au ideologie sau propria industrie, nu au banii lor proprii, nu au nimic al lor. Ei nu au viitor, dar noi avem”.

Lavrov, declarații halucinante despre Moldova! Ce intenții are ministrul rus pentru vecinii României: ”E destinată să cadă următoarea”
Președintele Rusiei a mai spus că ucrainenii sunt „imbecili” și dispuși să colaboreze cu oricine, doar să facă rău Rusiei.

„Nu vorbesc despre ceea ce se întâmplă în viața reală, când oamenii sunt vânați în plină stradă și uciși. Imaginile sunt văzute de lumea întreagă. Nu sunt doar imbecili, sunt neo-naziști, evident. Și ce credeți despre asta? Un om a luat poziție, public: acest om a luptat împotriva Rusiei în Al Doilea război Mondial. Și cine a luptat împotriva Rusiei în al doilea Război Mondial? Fasciștii. Și, apropo, a luptat și împotriva Canadei. Este o logică destul de încâlcită. Sunt pregătiți pentru orice, pregătiți să coopereze cu oricine, numai să facă rău Rusiei.”, a mai spus Putin.