Zgonea: Comisiile din Parlament s-ar putea deplasa în teritoriu, ar schimba percepţia

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, le-a spus membrilor Biroului Permanent că în timpul sesiunii parlamentare fiecare comisie ar putea să aibă o deplasare în teritoriu pentru a lucra,  informează Agerpres. Obiectivul acestor deplasări ar fi schimbarea percepţiei asupra activităţii comisiilor.

16 oct. 2013, 10:36
Zgonea: Comisiile din Parlament s-ar putea deplasa în teritoriu, ar schimba percepţia

„Discuţia care am avut-o cu liderii grupurilor parlamentare ca în anumite momente ale sesiunii, fiecare comisie să aibă o deplasare în teritoriu să îşi desfăşoare activitatea acolo. Cu ocazia aceasta schimbăm şi percepţia asupra activităţii unei comisii” a precizat Zgonea, potrivit stenogramei şedinţei din 14 octombrie a Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

El a mai spus că vor fi „nişte cheltuieli” pentru aceste deplasări, dar nu atât de mari cum s-ar crede.

„Vor fi nişte cheltuieli, nu cred că atât de mari cum credem noi. Cheltuielile respective, dacă aprobăm cinci gratuităţi în plus, sunt exact 16 deplasări sau 12 ale comisiilor (…), dar ca percepţie publică este diferit, adică dacă facem cele 41 de reşedinţe de judeţ în următorii ani, în următoarele sesiuni reuşim să aducem fiecare comisie, cel puţin o comisie a Parlamentului într-o deplasare pentru o discuţie. Eu zic că este un lucru foarte bun şi pentru noi şi pentru administraţia locală”, a explicat Zgonea.

VEZI SI:

Macovei: Antonescu şi Zgonea pregătesc la nivel emoţional graţierea lui Becali