Zgonea, despre cazul familiei de români din Norvegia, rămasă fără copii: "Aşa ceva nu se face"

Publicat: Duminică, 20 Decembrie 2015 22:35 // Actualizat: Duminică, 20 Decembrie 2015 22:35 // Sursa: romaniatv.net

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, se declară impresionat de cazul familiei Bodnariu și spune că va folosi canalele diplomației parlamentare pentru a pleda în favoarea returnării copiilor în sânul familiei.

''De foarte multe ori, mai ales în preajma Sărbătorilor, umplem internetul cu urări pentru prieteni, amici sau cunoștințe. Sunt frumoase și generale, realitatea e însă de multe ori concretă și doare. M-a impresionat cazul familiei Bodnariu din Norvegia, situația părinților și mai ales a copiilor. Am văzut ce a comunicat MAE, faptul că monitorizează cazul, dar cred că rolul nostru, ca și oameni politici, e sa dăm un semnal în plus, unul ferm, în favoarea semenilor noștri. (...) Voi folosi, în consecință, canalele diplomației parlamentare pentru a pleda în favoarea returnării copiilor în sânul familiei. Nu poți pur și simplu confisca și da spre adopție copiii unei familii, așa ceva nu se face. Poate fi într-adevăr utilă o anchetă socială: sigur că important este, în primul rând, ca acești copii să fie bine, dar România are autorități competente în acest sens, care pot fi de folos'', a scris duminică, pe pagina sa de Facebook, Zgonea.

El arată că situația familiei ar trebui clarificată în cooperare cu autoritățile române cu expertiză în domeniu, nu doar decisă de autorități străine, ''a căror singură soluție e, se pare, darea copiilor spre adopție internațională".

''România a trecut deja prin situația adopțiilor în anii ?90 și parțial anii 2000, nu ne mai permitem greșeli, fiecare copil trebuie să conteze pentru români și România. Copiii familiei Bodnariu merită sărbători fericite, în cadrul unei familii care să îi iubească! Dacă îmi doresc ceva de Sărbători, e să existe mai puține drame în familiile de români, din România și din străinătate: merităm să avem familii fericite și trebuie să lucrăm cu toții pentru acest scop, cu tot sufletul!'', a mai scris Zgonea.

CITEŞTE ŞI DRAMĂ într-o familie de români din Norvegia. Statul le-a luat cei 5 copiii din motive RELIGIOASE

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, sâmbătă, că monitorizează cu atenție situația familiei cetățeanului român ai cărui cinci copii minori au fost preluați de către autoritățile de protecție a copilului din Norvegia.

"(...) Misiunea diplomatică română la Oslo s-a aflat în contact permanent cu familia în cauză pentru acordarea de sprijin și asistență consulară. De asemenea, Ambasada a întreprins demersuri relevante pe lângă oficiali din Ministerul norvegian al Afacerilor Externe și din Parlamentul Norvegiei. Părinții minorilor au angajat pe cont propriu un avocat specializat în soluționarea unor astfel de cazuri, care îi reprezintă în cadrul procedurilor judiciare aflate pe rolul instanțelor locale competente, având ca obiect exercitarea autorității părintești asupra celor 5 copii", a precizat MAE.

De asemenea, în România, Ministerul Afacerilor Externe a informat Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție despre acest caz și a organizat consultări interinstituționale pentru evaluarea posibilităților de sprijin și intervenție la nivel bilateral.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
familie romani norvegia Marius Bodnariu Valeriu Zgonea
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
27 dec 21:19
...în Europa, potrivit România TV. Citeşte şi: Zgonea, despre cazul familiei de români din Norvegia, rămasă fără copii: „Aşa ceva nu se face” Fiii şi fiicele românului Marius...
21 dec 00:39
...parlamentare pentru a pleda în favoarea returnării copiilor în sânul familiei. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
20 dec 22:54
... Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, se declară impresionat de cazul familiei Bodnariu...
20 dec 22:44
...href="http://www.for2.ro/wp-content/plugins/js_composer/assets/css/vc-ie8.min.css" media="screen">
var tdBlocksArray = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for...
1
EUR
4.8286
RON
04 Apr
noapte 4 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H