Zgonea, despre demisia lui Maior: Suntem obligaţi să facem un Birou permanent ca să luăm act

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că, în şedinţa de joi a Biroului permanent al Camerei, se va citi scrisoarea primită din partea preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la demisia lui George Maior din funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii (SRI) şi a explicat că această chestiune este de competenţa Biroului permanent reunit (BPR) al Camerei Deputaţilor şi Senatului, astfel că acesta va fi convocat "de îndată", potrivit Agerpres.

28 ian. 2015, 16:06
Zgonea, despre demisia lui Maior: Suntem obligaţi să facem un Birou permanent ca să luăm act

„Este o procedură parlamentară stabilită. Biroul Camerei este convocat, se citeşte acest document şi se stabileşte că nu este de competenţa noastră şi îl trimitem către un Birou permanent reunit (BPR), aşa încât suntem obligaţi să facem un BPR de îndată ca să luăm act şi să stabilim procedurile pe care le vom face în această chestiune. Noi nu avem competenţe, dacă nu avem o nominalizare din partea preşedintelui statului, dar va trebui să informăm Comisia de specialitate care exercită controlul parlamentar astfel încât să fie pregătită în următoarea perioadă. (…) Noi luăm act de o scrisoare pe care am primit-o din partea preşedintelui Klaus Iohannis”, a declarat Zgonea, miercuri, la Parlament.

Acesta a reamintit faptul că, în prezent, este vacantată şi funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE).

„După cum ştiţi, sunt vacantate în acest moment ambele posturi, şi cel de director general al Serviciului Român de Informaţii, cât şi cel al Serviciului de Informaţii Externe. Locţiitorii sunt profesionişti, sunt ofiţeri activi, recunoscuţi şi acceptaţi de toată lumea şi apreciaţi pentru activitate, dar revine Parlamentului acest atribut, împreună cu preşedintele statului, conform legislaţiei în vigoare”, a mai spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a fost convocat pentru joi, la ora 12,00.

Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, şi-a înaintat marţi demisia de la conducerea SRI preşedintelui Klaus Iohannis, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, preşedintele a acceptat demisia lui George Maior.