Zgonea, despre întoarcerea lui Năstase în partid: O chestiune destul de delicată

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, că se bucură foarte mult ca om de eliberarea lui Năstase din închisoare, că îi urează să-i dea Dumnezeu sănătate şi a arătat că este important ca Năstase să petreacă timp cu familia sa.

18 mart. 2013, 14:44
Zgonea, despre întoarcerea lui Năstase în partid: O chestiune destul de delicată

Întrebat ce îi urează lui Adrian Năstase la eliberarea din închisoare, Valeriu Zgonea a spus: „Să-i dea Dumnezeu sănătate. Mă bucur foarte mult ca om şi ca tânăr care am început politica când era un om de stat important”, scrie Mediafax.

El a adăugat că este important ca Adrian Năstase să se vadă cu familia.

„Eu nu doresc nici duşmanilor să treacă prin asemenea momente”, a adăugat Zgonea.

Întrebat dacă Adrian Năstase este aşteptat în partid, Zgonea a arătat că această chestiune este „destul de delicată şi că trebuie respectată legea în România”.

„Poate să vină oricând la partid, poate să ne viziteze”, a adăugat Zgonea, arătând că în momentul în care a fost condamnat definitiv a încetat calitatea de membru de partid pentru Adrian Năstase, iar acum nu se poate înscrie într-un partid politic.

„Adrian Năstase este colegul nostru, partenerul nostru. În momentul în care acele decăderi se vor încheia, va putea să candideze la un Congres şi va avea funcţia care este a dânsului”, a precizat Zgonea.

El a apreciat că Adrian Năstase nu aduce prejudicii de imagine partidului şi că PSD va respecta legea.

Zgonea a arătat că Adrian Năstase este unul dintre cei mai raţionali oameni pe care i-a cunoscut şi nu crede că acesta va dori sub o anumită formă ca partidul să încalce legea.

„Subiectul este închis”, a mai spus Zgonea.

Adrian Năstase va fi eliberat din Penitenciarul Jilava, după ce Tribunalul Bucureşti a respins, luni, recursul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Fostul premier este pus în libertate după opt luni de detenţie.

Şedinţa a fost una extrem de tensionată, în care avocaţii şi procurorul DNA au avut o serie de contre dure. 

Năstase a fost încarcerat la data de 26 iunie 2012.