Zgonea: Îi cer public lui Iohannis să se dezică de Traian Băsescu şi de regimul său

Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Valeriu Zgonea, îi solicită preşedintelui PNL, Klaus Iohannis, să se dezică de preşedintele Traian Băsescu şi de regimul condus de către acesta.

13 aug. 2014, 14:35
Zgonea: Îi cer public lui Iohannis să se dezică de Traian Băsescu şi de regimul său

‘Îi solicit public lui Klaus Iohannis să se dezică de Traian Băsescu şi de regimul său, un regim care a făcut mult rău României. Pentru binele României, toţi candidaţii la prezidenţiale ar trebui să facă un pact prin care să se angajeze în faţa românilor că, după alegeri, nimeni nu îl va reactiva pe Băsescu, nimeni nu-l va numi premier’, spune Zgonea, potrivit unui comunicat de presă.

Totodată, social-democratul afirmă că liderul PNL are posibilitatea ‘să recunoască deschis’ faptul că, din 2008 şi până în prezent, a avut mai multe întâlniri cu şeful statului.

‘Nu îl acuz de minciună pe Klaus Iohannis, deoarece are ocazia să revină asupra declaraţiei făcute zilele acestea. Dl. Iohannis are ocazia să retracteze şi să recunoască faptul că, din 2008 şi până în prezent, s-a mai văzut cu diverse ocazii cu Traian Băsescu. Dacă nu o s-o facă, dacă nu restabileşte adevărul, atunci candidatul Klaus Iohannis poate fi considerat un mincinos. Nu poţi să nu-ţi aminteşti un eveniment de o aşa importantă, precum canonizarea lui Andrei Şaguna sau momentul în care ai fost decorat, în 2011, chiar de Traian Băsescu. Dl. Iohannis ascunde, de fapt, proiectul politic pe care îl are cu Traian Băsescu. Iar dl. Iohannis trebuie să ştie că, în politica mare, din care vrea domnia sa să facă parte, minciuna are picioare scurte, aşa că are ocazia să retracteze ce a spus’, spune preşedintele Camerei Deputaţilor.

Valeriu Zgonea subliniază faptul că fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, ‘a fost îndepărtat din fruntea PNL pentru că nu putea fi partener cu Băsescu’.

‘Klaus Iohannis a fost adus în fruntea PNL de Băsescu, pentru că s-a dovedit un partener de dialog mult mai bun, inclusiv, iată, în cadrul unor întâlniri de taină la Vila Lac 3. Traiectoria PNL din ultimele luni trebuie înţeleasă din această perspectivă: mai întâi Crin Antonescu a fost păcălit de oamenii lui Băsescu să rupă USL. Cum Traian Băsescu nu se putea înfrăţi cu Crin Antonescu peste noapte, iar alegerile se apropiau, a fost adus Iohannis, cel care încă din 2010 avea, conform propriilor declaraţii, proiecte politice comune cu Traian Băsescu’, conchide liderul PSD.