Zgonea: Mesajul lui Victor Ponta în SUA: o Românie puternică trebuie să fie o Românie independentă energetic

Publicat: Joi, 25 Septembrie 2014 14:17 // Actualizat: Joi, 25 Septembrie 2014 14:17 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea susţine că mesajul pe care Victor Ponta îl dă din SUA este acela că o Românie puternică trebuie să fie o Românie independentă energetic.

"În discuțiile pe care le-a purtat cu liderii internaționali, în contextul participării la Adunarea Generală a ONU, Victor Ponta a subliniat faptul că, pentru România, prioritatea de politică externă o reprezintă garantarea drumului european al Republicii Moldova și asigurarea independenței energetice pentru ţara noastră, dar și pentru fraţii noștri de peste Prut, ca măsură de siguranță în fața amenințărilor venite din direcția Rusiei.

Victor Ponta transmite, din New York, că România reprezintă astăzi un stat puternic în regiune și un model de democrație care poate fi urmat de Moldova, Ucraina care au asumat o direcţie politică pro-europeană. Pentru a continua să reprezentăm interesele naționale și europene la granița Uniunii Europene, ţara noastră trebuie să găsească soluții pentru a fi un pilon de stabilitate în domeniul energiei. Acest lucru înseamnă, în primul rând, că România trebuie să fie independentă energetic, iar în al doilea rând, că trebuie să ne sprijinim pe cât posibil şi vecinii.

Eforturile depuse de Victor Ponta pentru a promova România pe plan internațional sunt concrete. Obiectivele expuse în viziunea prezidenţială a lui Victor Ponta privind energia sunt şi ele foarte clare. Vrem ca România să fie independentă energetic în următorii 5 ani. În această logică trebuie interpretate întrevederile pe care premierul le va avea cu reprezentanții marilor companii americane din sectorul energetic. Interesul României este acela de a găsi noi investitori dispuși să vină în România. Tehnologiile şi expertiza de care dispun aceste companii pot reprezenta soluția pentru independența energetică a țării noastre, iar locurile de muncă pe care le-ar crea proiectele de investiții ar ajuta România foarte mult pe plan economic, social, dar şi strategic", a declarat Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
SUA Valeriu Zgonea victor ponta victor ponta vizita sua
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8738
RON
29 Sep
noapte 12 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H