Zgonea: Nu mă simt jignit de Crin Antonescu. Eu nu sunt o ţintă, nu candidez la Preşedinţia României

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, că nu se simte jignit de afirmaţiile lui Crin Antonescu la adresa sa, potrivit Mediafax. El a arătat că nu va mai răspunde "micilor şicane" şi că el nu este o ţintă, pentru că nu candidează la Preşedinţie, fiind onorat de funcţia de preşedinte al Camerei.

04 nov. 2013, 16:46
Zgonea: Nu mă simt jignit de Crin Antonescu. Eu nu sunt o ţintă, nu candidez la Preşedinţia României

„Nu mă simt jignit, noi avem alte proiecte, sunt multe lucruri promovate pe care nu le-am explicat foarte bine cetăţenilor, pentru mine foarte important este proiectul USL. Sunt pragmatic şi de azi înainte nu voi mai răspunde acestor mici şicane pe care unii dintre colegi le practică. Eu nu sunt o ţintă, nu candidez la Preşedinţia României, sunt onorat de funcţia pe care o am şi vreau să o fac cu onoare şi respect, iar principala mea preocupare este legislaţia”, a precizat Zgonea întrebat dacă se simte jignit de afirmaţiile liderului PNL Crin Antonescu la adresa sa.

El a mai spus că nu-i face nicio plăcere să înceapă un schimb de replici cu preşedintele Senatului şi că ce a avut de spus, a spus.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a comparat, joi, CSM, organism care ar trebui să conducă independent justiţia, cu o „sectă”, afirmând că USL „nu a mai existat după alegeri” prin raportare la acest domeniu, dar şi că alianţa nu a fost făcută ca Valeriu Zgonea „să-i pună cămaşă” lui Remus Cernea.

„Păi dacă domnul preşedinte Zgonea crede că noi am făcut USL ca să-i punem cămaşă lui Cernea, eu nu cred că asta. Eu cred că am făcut USL ca să vorbim, să legiferăm, să discutăm, lucruri care par a nu fi în ordine în societatea românească, indiferent că ele se leagă de sistemul de justiţie, de relaţiile internaţionale sau de serviciile secrete”, a comentat Antonescu, într-o emisiune la Realitatea TV.

În replică, preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, l-a invitat pe omologul său de la Senat, Crin Antonescu, să participe la dezbaterea Codului de conduită al parlamentarilor, el arătând că Antonescu poate spune acolo dacă vrea ca senatorii să vină la muncă în şlapi şi bermude sau să se ducă la spa.

„Din declaraţiile pe care le-a făcut Crin Antonescu aseară (joi seară, într-o emisiune televizată – n.r.), în care spunea că nu am făcut USL-ul ca să îi punem cămaşă lui Remus Cernea, mi-am dat seama că acesta a fost singurul lucru pe care l-a reţinut Antonescu din prevederile noului Cod de conduită al parlamentarilor. Noi lucrăm în prezent la definitivarea acestui Cod şi îl invit pe Crin Antonescu să participe la dezbateri”, a precizat Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a menţionat că acest Cod conţine numeroase prevederi privind prezenţa la lucrări, transparenţa în activitatea legislativă sau criterii referitoare la corectitudinea aleşilor în activitatea lor în Parlament.

 

VEZI SI:

Zgonea: Dacă Antonescu vrea senatori în şlapi şi bermude sau care se duc la spa, să ne spună VIDEO

 

loading...