Zgonea: Nu vreau să mă bag între doi elefanţi, dar era bine ca Băsescu să-l invite pe Antonescu la Cotroceni

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, consideră că poate ar fi fost mai bine ca şeful statului Traian Băsescu să-l fi invitat pe Crin Antonescu la ceremonia de la Palatul Cotroceni de învestitură a lui Andrei Gerea, informează Agerpres.

21 oct. 2013, 14:36
Zgonea: Nu vreau să mă bag între doi elefanţi, dar era bine ca Băsescu să-l invite pe Antonescu la Cotroceni

Totuşi, el a adăugat că nu vrea să se bage între ‘doi elefanţi care fac parte din echipa naţională’.

‘Eu fac regulile la Camera Deputaţilor, domnul Antonescu – la Senat, la Preşedinţie le face domnul preşedinte Traian Băsescu. Din punctul meu de vedere, emoţional, poate că ar fi fost bine să-l invite pe domnul Antonescu (n.r.- la ceremonia de învestitură a lui Andrei Gerea), pe de altă parte, poate că şi dânsul a fost deranjat de plecarea pripită a domnului Antonescu. Eu nu mă bag între doi elefanţi care fac parte din echipa naţională’, a spus Zgonea, la Palatul Parlamentului.

În opinia sa, este nevoie de o lege a protocolului, care să stabilească responsabilităţile fiecărei instituţii atunci când organizează evenimente în interesul statului român.

‘Fiecare instituţie are instrumentele legale prin care poate să informeze celelalte instituţii cu privire la întâlnirile oficiale pe care le organizează şi pe cine invită’, a precizat Zgonea, după şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, întrebat cum comentează declaraţia lui Traian Băsescu potrivit căreia Crin Antonescu mai are acces la Cotroceni doar ca turist.