Zgonea: Premierul Chinei va sta între mine şi Crin Antonescu la şedinţa de miercuri a Parlamentului VIDEO

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, că la şedinţa Parlamentului la care va vorbi primul ministru al Chinei protocolul este stabilit astfel încât premierul Chinei să stea la prezidiu, între preşedinţii celor două Camere, potrivit Mediafax. De asemenea, Victor Ponta va sta în prima bancă.

25 nov. 2013, 13:46
Zgonea: Premierul Chinei va sta între mine şi Crin Antonescu la şedinţa de miercuri a Parlamentului VIDEO

„Aceasta este procedura. Primul ministru al Chinei va sta între mine şi domnul Antonescu. Acesta este protocolul acceptat. Domnul prim ministru Victor Ponta preferă să stea în prima bancă, ca parlamentar şi să asculte discursul primului ministru chinez. Procedura e bine stabilită. Protocolul este conturat şi trebuie să-l respectăm”, a spus Zgonea.

El a arătat că face un apel către parlamentari să participe miercuri la discursul premierului Chinei din Parlament, arătând că prezenţa este obligatorie şi că acesta este un semnal pentru oamenii de afaceri chinezi şi pentru toţi care cred în această ţară.

„Fac un apel şi îi rog pe parlamentari, indiferent de organizaţia politică, când e vorba de echipa naţională şi de România să fie prezenţi la discursul de miercuri din Parlament al premierului chinez. Este important acest semnal pentru comunitatea oamenilor de afaceri chinezi şi pentru toţi cei care cred în această ţară. Prezenţa este obligatorie şi este şi o onoare şi pentru noi pentru că nu cred că mai prindem noi în viaţa asta discursul primului ministru al Chinei în faţa Parlamentului României”, a afirmat Zgonea.

Prim-ministrul chinez, Li Keqiang, a ajuns luni la Bucureşti, pentru prima vizită în România a unui premier al Chinei după 19 ani, fiind aşteptat la aeroport de către premierul Victor Ponta.

Premierul chinez se va afla în România în perioada 25-28 noiembrie.

Marţi, România organizează a doua reuniune la nivel de prim-miniştri din Europa Centrală şi de Est şi China, la care vor participa 16 şefi de guvern.

Aceasta este a doua reuniune a şefilor de guverne din ţările Europei Centrale şi de Est şi China, după cea organizată anul trecut la Varşovia.

Cu acest prilej, va fi organizată şi a treia ediţie a Forumului economic şi comercial China-Europa Centrală şi de Est, la care 1.000 de reprezentanţi ai unor companii private şi de stat.

 

VEZI SI:

Acorduri România-China pentru parc tehnologic, reluarea exportului de carne, colaborare în domeniul energiei