Zgonea: Procedura folosită de Birourile permanente reunite pentru a mă revoca din funcţie nu poate fi contestată

Publicat: Joi, 09 Iunie 2016 16:41 // Actualizat: Joi, 09 Iunie 2016 16:41 // Sursa: romaniatv.net

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat joi că procedura parlamentară adoptată de Birourile permanente reunite ale Legislativului pentru a-l revoca din funcție nu poate fi contestată de un deputat sau senator.

Foto: rfi.ro

"Nu e vorba de a revoca pe cineva. Acest lucru este obligatoriu, stabilit ca drept al Parlamentului în Constituția României. Un parlamentar nu are dreptul să blocheze o astfel de procedură. Eu mi-am exprimat un punct de vedere în scris, în care atrag atenția colegilor mei din cele două Birouri permanente că, indiferent ce decizie luăm noi ca politicieni, ea trebuie să respecte legislația. (...) Cele două instituții care trebuie să judece cu celeritate aceste chestiuni sunt Biroul permanent al Camerei și Biroul permanent al Senatului. Un parlamentar nu poate să conteste, nu există o judecată a unei astfel de proceduri interne la Curtea Constituțională sau la Comisia pentru regulament sau la Comisia juridică", a afirmat Zgonea, întrebat cum comentează încercările colegilor săi din Birourile permanente de a-l revoca din funcția de președinte al Camerei Deputaților, potrivit Agerpres.

El a adăugat că, deocamdată, nu poate să spună dacă va contesta în vreun fel încălcările legislative pe care le-a invocat atunci când deputații au decis modificarea Regulamentului astfel încât să își piardă funcția atunci când i se retrage sprijinul politic de către grupul care l-a propus.

"Nu aș putea să vă răspund în acest moment. Eu sper ca procedurile legale și constituționale să fie respectate. Bănuiesc că sunt suficient de multe minți luminate în Parlament care să înțeleagă acest lucru. Nu pot să spun dacă trebuie să existe un vot (pentru revocarea sa din funcție — n.r.), spun că Regulamentul Camerei Deputaților este cuprinzător în această zonă, ca și Constituția. E adevărat că am mai experimentat între 2005 și 2014 în România când reprezentanți ai instituției au spus: 'dacă Constituția nu are nicio sancțiune, atunci putem să o încălcăm'. Sper să nu fie cazul", a precizat Zgonea.

Birourile permanente reunite au decis, miercuri, să trimită conducerii Camerei Deputaților punctul de vedere al Comisiei de statut, potrivit căruia Valeriu Zgonea își pierde funcția de președinte automat, după ce a rămas fără sprijinul politic al grupului parlamentar care l-a propus.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat că această adresă nu va fi supusă votului în plenul reunit al Parlamentului, ci a fost înaintată către Camera Deputaților.

loading...
6 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
revocare Valeriu Zgonea Valeriu Zgonea Valeriu Zgonea Camera Deputaţilor
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 iun 16:44
Votează email 0 email
Cronica Romana
...până când văd cine va veni la președinția Camerei. Cred că s-a vorbit mult prea mult despre asta”, a comentat Dragnea. Deputatul PSD Florin Iordache a fost numit şef interimar la Camera Deputaţilor, potrivit România TV. Plenul...
13 iun 16:17
...văd cine va veni la președinția Camerei. Cred că s-a vorbit mult prea mult despre asta”, a comentat Dragnea. Deputatul PSD Florin Iordache a fost numit şef interimar la Camera Deputaţilor, potrivit ...
13 iun 16:11
...

Deputatul PSD Florin Iordache a fost numit şef interimar la Camera Deputaţilor, potrivit România TV. Plenul...
13 iun 15:20
Votează email 0 email
Cronica Romana
...alt="Florin Iordache, noul președinte interimar al Camerei" class="imgf" />Deputatul PSD, Florin Iordache, a fost numit şef interimar la Camera Deputaţilor, potrivit România...
09 iun 16:56
...de Birourile permanente reunite ale Legislativului pentru a-l revoca din funcție nu poate fi contestată de un deputat sau senator. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
09 iun 16:55
... Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat joi că procedura...
1
EUR
4.8026
RON
21 Feb
noapte 1 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H