Zgonea: PSD susţine înăsprirea Codului Rutier, chiar până la confiscarea maşinii

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marţi, că grupul PSD susţine adoptarea modificării Codului rutier prin proiect de lege, nu prin ordonanţă de urgenţă.

01 oct. 2013, 13:03
Zgonea: PSD susţine înăsprirea Codului Rutier, chiar până la confiscarea maşinii

Mai mult, el a declarat că social-democraţii susţin şi înăsprirea legislaţiei rutiere, mergând chiar până la confiscarea maşinii sau a retragerii permisului în zonele cu accidente grave.

„Grupul din care fac eu parte a avut discuţii aprinse pe această temă, foarte mulţi dintre colegii mei sunt susţinătorii ideii ca proiectul de lege să fie dezbătut în Parlament şi el să fie unul, aşa cum doreşte şi Guvernul, care, în anumite zone, să fie înăsprit chiar cu confiscarea autoturismelor, cu retragerea permisului astfel încât să avem cât mai puţine accidente mortale sau cu vătămare corporală”, a afirmat Valeriu Zgonea, citat de Mediafax.

El a spus că grupul PSD este susţinătorul „unor măsuri sancţionatorii în zonele care generează un dezechilibru în respectarea de către cetăţeni a legislaţiei rutiere, dar trebuie să fie luate în considerare şi veniturile pe care le au românii”.

Vitezomani

Zgonea a adăugat că noul cod rutier trebuie să elimine situaţiile în care cei care încalcă legea se consideră imuni.

„Ceea ce este important pentru noi este să nu mai avem vitezomani, să nu mai avem oameni care încalcă legea şi au impresia că sunt imuni, indiferent că sunt politicieni, oameni de afaceri şi simpli teribilişti. Sunt state europene şi de peste ocean în care se confiscă şi maşina. (…) Sunt adeptul unor înăspriri în zonele care generează frecvent accidente grave în România care pun în pericol securitatea cetăţenilor români”, a adăugat Zgonea.

Ministerul de Interne, Radu Stroe, a declarat, marţi, la finalul unei şedinţe a liderilor PNL, că s-a optat, ca decizie politică, pentru promovarea noului Cod rutier prin ordonanţă de urgenţă a Guvernului.

Luni, premierul Victor Ponta declara că, dacă ministrul de Interne Radu Stroe va avea până miercuri „o formă agreată” a Codului rutier, atunci acesta va fi adoptat în şedinţa de Guvern.

CITESTE SI:

NOUL COD RUTIER: Şoferii vor să se facă diferenţa între intenţie şi greşeală