Zgonea şi Sârbu nu cred că parlamentarii coaliţiei vor adera la proiectul politic al lui Mircea Geoană

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, s-au arătat vineri optimişti în privinţa majorităţii existente în Parlament şi au spus că nu cred că parlamentarii coaliţiei ar adera la proiectul politic al lui Mircea Geoană, care va fi lansat duminică, potrivit Agerpres.

30 ian. 2015, 17:12
Zgonea şi Sârbu nu cred că parlamentarii coaliţiei vor adera la proiectul politic al lui Mircea Geoană

„Noi avem 10 la ora actuală în plus faţă de ceea ce avem nevoie de cvorumul de 84 la Senat. Din cei 10, am înţeles ca un coleg de-a nostru şi-a anunţat intenţia, nici nu a participat la întâlnirea grupurilor, să se înscrie în formaţiunea nu ştiu ce va fi a dlui Geoană. Unul singur, deocamdată. Este vorba despre Dan Tătaru”, a declarat senatorul Ilie Sârbu, într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că mai există 8 voturi ale UDMR care participă alături de coaliţia de guvernare. „Pe lângă cei 10 sau 9, câţi vor fi, a venit şi Dan Şova, mai avem 8 voturi ale UDMR-ului care participă alături de noi la vot. Deci, deocamdată nu am avea probleme de niciun fel. Ceea ce se discută că, mă rog, se intenţionează schimbarea preşedintelui Senatului şi alte alte zvonuri care au apărut, nu au nicio bază în realitate”, a subliniat Ilie Sârbu.

Valeriu Zgonea a subliniat că deocamdată nu există astfel de informaţii la Camera Deputaţilor. „Deocamdată nu avem astfel de informaţii la Camera Deputaţilor, în afară de cei care şi-au manifestat comunicarea publică pe instrumentele de socializare nu avem alte chestiuni. O să vedem la prima reuniune a grupului parlamentar, o să vedem şi mâine când se supun la vot funcţiile din Biroul Permanent, conform ponderii pe care o are fiecare grup politic parlamentar şi liderul şi viceliderul. Din informaţiile noastre, avem în continuare o majoritate suficientă peste cele 199 de voturi care ne trebuie pentru a vota legile organice”, a precizat preşedintele Camerei Deputaţilor.