Zgonea: Un sistem de EVALUARE a FEMEILOR în politică bazat pe MERITOCRAŢIE, nu pe MEDIACRAŢIE, e IMPORTANT

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a subliniat duminică importanța unui sistem de evaluare a femeilor din politică bazat pe meritocrație.

04 oct. 2015, 16:34
Zgonea: Un sistem de EVALUARE a FEMEILOR în politică bazat pe MERITOCRAŢIE, nu pe MEDIACRAŢIE, e IMPORTANT

„Presa este mai puțin interesată de cum fac femeile politică, mai mult de cum se îmbracă, cum sunt coafate. (…) Un sistem de evaluare a femeilor în politică bazat pe meritocrație, nu pe mediacrație este important dacă vrem să fim cu adevărat o societate europeană”, a declarat Zgonea, la Conferința extraordinară a Organizației Femeilor Social Democrate.

Citeşte şi: Valeriu Zgonea: „Nu e o bucurie să devii preşedinte executiv al PSD”

Totodată, el a atras atenția asupra numărului mic de femei din viața politică, scrie Agerpres.

„Există femei mai mult de 30% care pot conduce România în orice post. (…) În țară avem doar 3% primărițe și 12% femei în Parlament. Cred că trebuie să facem mai mult în următoarea perioadă astfel încât să fiți reprezentate”, a arătat Zgonea.

Potrivit acestuia, în societatea românească femeile sunt egale cu bărbații.

„Eu cred că femeile nu trebuie să fie limitate doar la mamă și soție. Aceste clișee trebuie să se schimbe. Este datoria noastră, a tuturor, să le schimbăm. Într-o societate deschisă ca a noastră, o societate cu valori europene și democratice, femeile sunt egale cu bărbații”, a spus Zgonea.

În opinia sa, o națiune care eșuează este aceea care nu valorifică potențialul femeii. Președintele Camerei Deputaților a susținut că social-democrații au promovat întotdeauna egalitatea de șanse.

Președintele interimar al Organizației de Femei Social Democrate, Viorica Dăncilă, a anunțat că a propus o cotă de minimum 30% femei pe listele de candidați pentru alegerile din 2016, adăugând că obiectivul OFSD este susținut de conducerea partidului.