Zgonea: Una dintre priorităţile acestei sesiuni este adoptarea legii votului prin corespondenţă

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea (PSD), afirmă că în această sesiune parlamentară o prioritate va fi, atât pentru el, cât și pentru partidul pe care îl reprezintă, adoptarea legii votului prin corespondență.

01 sept. 2015, 08:46
Zgonea: Una dintre priorităţile acestei sesiuni este adoptarea legii votului prin corespondenţă

„De prea multe ori am auzit lozinci de genul ‘dreapta ține cu diaspora, iar stânga nu’. Marea lor susținere nu s-a întins însă mai departe de a specula electoral și politicianist o imensă greșeală făcută în 2014. Dincolo de vorbele lor goale și de incompetență, tot guvernul social-democrat a fost cel care, de exemplu, a eliminat taxele consulare pentru eliberarea certificatelor de naștere pentru copiii români născuți peste hotare. Eu cred că fiecare cetățean al României are aceleași drepturi și trebuie tratat cu același respect de către stat. De aceea, în această sesiune parlamentară, una dintre prioritățile legislative ale PSD și ale mele personal va fi adoptarea legii votului prin corespondență”, precizează Zgonea într-o postare de miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Acesta adaugă faptul că subiectul votului prin corespondență va fi tratat cu seriozitate în Parlament fiind „un proiect esențial pentru democrația din România” și anunță că, săptămâna viitoare, va prezenta un set de principii părților implicate în elaborarea legii amintite.

„Vom trata cu maximă seriozitate și responsabilitate acest subiect, așa cum am făcut și în cazul legii alegerilor locale și parlamentare și a legii privind finanțarea partidelor, pentru că dreptul de a vota liber și în siguranță nu trebuie să fie facultativ într-un stat democratic. De aceea, voi prezenta, săptămâna viitoare, un set de principii care să genereze un dialog consistent cu societatea civilă, colegii din celelalte partide politice și asociațiile românești din afara granițelor, pentru a construi o lege pentru toți românii. E important să obținem consensul asupra adoptării legii votului prin corespondență sau a votului electronic, un proiect esențial pentru democrația din România”, mai spune Zgonea pe Facebook.