Zgonea anunţă că va prezenta luni PRINCIPIILE privind legea VOTULUI prin CORESPONDENŢĂ

Şeful Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a anunţat, pe Facebook, că va prezenta luni principiile care vor sta la baza legii votului prin corespondenţă. În acest sens, acesta a arătat că doreşte o dezbatere publică pe această temă.

06 sept. 2015, 18:26
Zgonea anunţă că va prezenta luni PRINCIPIILE privind legea VOTULUI prin CORESPONDENŢĂ

„Mâine voi prezenta principiile care stau la baza legii votului prin corespondenţă şi îmi doresc să avem o dezbatere în spaţiul public pe această temă”, a scris, duminică, Valeriu Zgonea.

Citeşte şi: Dragnea: PSD va lucra cu Iohannis la buget, la votul prin corespondenţă şi la legea salarizării

El a adăugat că este importantă adoptarea cât mai repede a proiectului de lege al votului la distanţă.

„E important să ne mobilizăm pentru a avea cât mai repede un proiect de lege al votului la distanţă şi să integrăm opiniile din mediul academic, instituţional şi cele ale societăţii civile.

Trebuie să avem în vedere resursele necesare astfel încât procesul de vot să fie unul corect, care să garanteze românilor din afara ţării exercitarea fără probleme a acestui drept fundamental.

Diaspora înseamnă România. E datoria statului să contribuie în mod real, inclusiv prin personalul din reprezentanţele noastre în afara graniţelor, la creşterea participării diasporei la viaţa publică din România”, a menţionat Zgonea.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS vrea să meargă în Parlament. Scrisoarea trimisă lui Tăriceanu şi Zgonea

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, în 24 august, că preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a fost mandatat de partid să elaboreze un set de principii care vor sta la baza legii votului prin corespondenţă şi să le trimită AEP, instituţie care va elabora, la rândul său, proiectul pe această temă.