Zi crucială pentru criminalul din Alexandria care a ucis cu bestialitate o tânără cunoscută pe Facebook

Bărbatul care a ucis cu sânge rece, pe un câmp, o tânăra din Alexandria agăţată pe Facebook, ar putea primi marţi, de la instanţă, o veste proastă: schimbarea încadrării juridice din omor simplu în omor calificat săvârşit prin acte de cruzime.

13 oct. 2015, 06:17
Zi crucială pentru criminalul din Alexandria care a ucis cu bestialitate o tânără cunoscută pe Facebook

În noiembrie 2014, o crimă odioasă petrecută la Alexandria a şocat întreaga ţară. Eliza Dragne, o tânără de 30 de ani, a fost lovită cu bestialitate, violată, înjunghiată cu o şurubelniţă şi lăsată să moară pe un câmp de un bărbat pe care îl cunoscuse pe Facebook. Tânăra a fost găsită şi dusă la spital, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa. Totuşi, cu ultimele puteri Eliza a rostit numele agresorului, Nicu Cristea, iar acesta riscă acum 25 de ani de închisoare.

Te trec FIORII. Care au fost ULTIMELE CUVINTE ale tinerei ucise de MONSTRUL cunoscut pe Facebook

Dacă, iniţial, nu şi-a recunoscut fapta, până la urmă, în faţa instanţei, Cristea a recunoscut şi a cerut să fie judecat în procedură simplificată, pentru a beneficia de o reducere cu o treime a pedepsei. Adică să scape cu vreo 15 ani de puşcărie, din care s-ar mai reduce dacă se comportă bine după gratii.
 
Numai că familia, prin avocatul Artin Sarchizian, s-a opus şi a cerut Tribunalului Teleorman nu numai să nu-i admită judecarea simplificată, ceea ce instanţa a admis pe loc, ci şi schimbarea încadrării din omor simplu în omor calificat (cu cruzimi), ceea ce, dacă instanţa ar spune azi că a admis cererea, ar ar însemna pedeapsa pe viaţă.
 
”Noi am cerut judecătorului să nu-i aprobe judecarea în procedură simplificată şi să schimbe încadrarea în omor calificat”, a declarat AV. ARTIN SARCHIZIAN, apărătorul familiei fetei ucise.