ZI DECISIVĂ: Se decide candidatul PMP pentru alegerile prezidenţiale

Colegiul Naţional al Partidului Mişcarea Populară se reuneşte, marţi, la Palatul Parlamentului, pentru a decide candidatul PMP la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014. Reuniunea are loc în contextul în care, luni, Cristian Diaconescu, candidatul PMP la prezidenţiale, a anunţat că va intra în cursa electorală ca independent şi că va demisiona din funcţia de membru al PMP.

19 aug. 2014, 06:16
ZI DECISIVĂ: Se decide candidatul PMP pentru alegerile prezidenţiale

Cristian Diaconescu a explicat că a luat decizia de a părăsi PMP şi de a candi ca independent după ce câţiva colegi din Partidul Mişcarea Populară au iniţiat ‘un proces public’, având drept scop schimbarea candidatului PMP la Preşedinţie. El a mai spus că va rămâne preşedinte al Fundaţiei Mişcarea Populară, pe care a înfiinţat-o.

La rândul său, preşedintele PMP, Elena Udrea, a declarat că regretă plecarea lui Cristian Diaconescu din partid, adăugând că acesta a fost doar propus, nu şi votat de conducerea formaţiunii pentru a intra în cursa electorală pentru Cotroceni.

‘Statutul partidului spune că votul pentru candidat se dă în Colegiul Naţional. Deci eram oricum obligaţi să avem acest Colegiu şi să votăm candidatul PMP pentru Preşedinţia României’, a precizat ea.

Elena Udrea a mai afirmat că este pregătită să-şi asume candidatura la Preşedinţia României.