Deputaţii au RESPINS cererea DNA de urmărire penală a lui VICTOR PONTA. Scorul: 231 de voturi la 120

Victor Ponta rămâne cu imunitate. Deputaţii au respins, în şedinţa de plen, solicitarea DNA de începere a urmăririi penale a premierului pentru conflict de interese. În urmă cu o zi, şi deputaţii jurişti au dat aviz negativ cererii procurorilor. Victor Ponta mai este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.
Ionela Marcu
08 iun. 2015, 20:18
Deputaţii au RESPINS cererea DNA de urmărire penală a lui VICTOR PONTA. Scorul: 231 de voturi la 120

Deputaţii au respins solicitarea DNA de avizare a urmăririi penale a premierului Victor Ponta, pentru conflict de interese. 231 de deputaţi s-au pronunţat împotriva urmăririi penale a premierului, iar 120 pentru urmărirea penală. Votul a fost secret, cu bile.

UPDATE 11.38Era un rezultat normal„, a fost reacţia lui Ponta, după anunţarea votului.

UPDATE 11.35 Deputaţii au respins cererea DNA cu 231 de voturi „pentru” şi 120 „împotrivă”.

UPDATE 11.27: VOTUL în cazul Victor Ponta S-A ÎNCHEIAT!

UPDATE 10.55. A început votul. Valeriu Zgonea precizează că proiectul de hotărâre, supus la vot, propune respingerea urmăririi penale.

UPDATE 10.52  Sunt desemnaţi reprezentanţii partidelor în comisia de numărare a voturilor.

UPDATE 10.40 Ludovic Orban(PNL): Decizia care se ia astăzi va afecta democraţia în România (rumoare în sală), va afecta imaginea României. Ce se va hotărâ astăzi va face înconjurul lumii.

–  majoritatea sunteţi oameni oneşti, care nu aţi făcut afaceri cu statului, care nu v-aţi îmbogatit din bani publici. Nu va transformaţi voi, oamenii oneşti, nu deveniti complici cu corupţia în România (vociferări în sală)

– dacă votaţi pentru începerea urmăririi penale, nu este afectată majoritatea parlamentară, iar în cazul in care premierul este suspendat, preşedintele numeste un premier interimar din guvernul vostru. Nu vă mai lasaţi manipulaţi. 

– dacă veţi vota împotriva cererii DNA, veţi deveni copartasi la o distrugere dramatică a imaginii României. (Zgonea îl întrerupe)

UPDATE 10.35. Victor Ponta ia cuvântul:

trebuie să decideţi dacă deciziile politice pot fi cenzurate de o altă putere a statului

–  astăzi trebuie sa decideti daca un reprezentat al altei puteri a statului poate sa ii traga la raspundere penala pe cei care iau o decizie politica comuna. Eu am devenit prim-ministru in urma unei motiuni de cenzura, nu un dosar penal facut pe numele lui Mihai Razvan Ungureanu.”

– ce decideţi trebuie să rămâna ca precedent pentru echilibrul instituţiilor in stat

 – un Guvern poate fi demis prin proceduri constituţionale. Dvs trebuie să decideti dacă un Guvern poate fi demis de Parlament sau dacă poate fi demis printr-un act al unui reprezentant al altei puteri

 – Vă rog să votaţi un proiect de hotărâre, conform deciziei CCR.

– e un gen de şmecherie de Transalpina (despre solicitarea PNL de a suspune la vot cererea DNA şi nu priectul de hotărâre)

– vă rog ca astăzi să nu votaţi politic, ci ca cetăţeni, iar vineri la moţiunea de cezură să votaţi politic. (este aplaudat)

UPDATE 10.30 Scandal în plenul Camerei, pe procedură. Comisia Juridică a propus un proiect de hotărâre potrivit căruia „Camera Deputaţilor nu cere urmărirea penală” a lui Victor Ponta.

Valeriu Zgonea  a intervenit şi a precizat că, dacă până acum se supunea la vot cererea procurorului general, în urma deciziei CCR în cazul Şova de la Senat, trebuie votat proiectul de hotarare, prin aceeasi procedura cu vot cu bile.

Liberalul Ludovic Orban a acuzat ca se folosesc tertipuri. „Nu faceti de ras Romania”, a spus Orban. Orban a solicitat ca la vot să fie supusă cererea DNA: „De ce să facem un regim preferenţial pentru Victor Ponta, nu înţeleg. Faceţi o tentativă disperată de a-l salva pe Victor Ponta”. 

UPDATE 10.20 UDMR a decis ca fiecare deputat al formaţiunii să voteze „conform propriei conştiinţe”. 

UPDATE 10.15 Şedinţa de plen a început. Înainte de vot, Victor Ponta a declarat că speră că va fi un vot corect. „Sigur, întotdeuna în faţa Parlamentului am emoţii”, a mai spus Ponta.

UPDATE 10.10 La această oră, matematica parlamentară arată, potrivit România TV, în felul următor:

– deputaţii care îl susţin pe Victor Ponta: 182 deputaţi PSD-UNPR + 26 deputaţi PC-PLR = 208 voturi

deputaţii Opoziţiei: 112 deputaţi PNL + 14 deputaţi DP = 126 voturi

deputaţii care nu şi-au anunţat încă votul: UDMR – 17 deputaţi, minorităţi – 17 deputaţi, neafiliaţi – 19 deputaţi

UPDATE 10.05 Parlamentarii UDMR au fost convocaţi în şedinţă pentru a decide cum votează, informează România TV.

UPDATE 9.55 Victor Ponta a ajuns la Parlament. Premierul se află în biroul şefului Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. Ponta nu a făcut declaraţii presei.

_______________________________________________________________________________

Deputaţii din Comisia Juridică au dat, luni, aviz negativ cererii DNA pentru începerea urmăririi penale în cazul premierului Victor Ponta. 18 deputaţi au votat „împotriva” cererii DNA de urmărire penală a lui Ponta, 7 au votat „pentru”. De asemenea, s-a înregistrat o abţinere. 

„La Comisia Juridică s-a votat în felul următor: 7 pentru începerea urmăririi penale, 18 voturi pentru neînceperea urmăririi penale şi o abţinere. Prin urmare, comisia face un raport prin care nu se cere începerea urmăririi penale, urmând ca plenul să decidă dacă se începe urmărirea penală sau nu.
Premierul şi-a susţinut cauza”, a declarat deputatul Ciprian Nica, vicepreşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor.

Votul final se va da marţi, la ora 10.00, în plenul Camerei, când deputaţii vor decide dacă premierul îşi pierde sau nu imunitatea parlamentară. 

Citeşte şi Victor Ponta: Dintr-o criza politică şi instabilitate ar avea de câştigat Rusia sau un dusman al României

Victor Pnta a declarat, luni, la şedinţa conducerii PSD că nu va demisiona de la şefia Guvernului, iar mai multe filiale s-au pronunţat deja în favoarea rămânerii acestuia în fruntea Executivului. Victor Ponta le-a cerut membrilor Comitetului Executiv al PSD să decidă dacă doresc ca România să fie o ţară în care guvernele sunt schimbate de Parlament sau la alegeri, nu prin acţiunea unui procuror care ar presupune o lovitură de stat.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că, în condiţiile în care DNA a comunicat că premierul Victor Ponta este învinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia acestuia, el spunând că, în opinia sa, este o „situaţie imposibilă” pentru România ca premierul să fie învinuit de fapte penale.

Ulterior, premierul Victor Ponta a anunţat că respectă poziţia publică a preşedintelui Klaus Iohannis, dar că a fost numit la conducerea Guvernului de către Parlament şi numai Parlamentul îl poate demite.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor România 2025: Când se difuzează marea finală
Fanatik.ro
Anunț oficial pentru toți șoferii din România. Ce spune legea în 2025: după cât timp se anulează permisul auto dacă nu conduci
Capital.ro
E zi de doliu. Iubita actriță ne-a părăsit. A fost cea mai strălucitoare stea pe scenă și la TV
Playtech.ro
Pensionarii vizați de noile modificări legislative. Situații în care vor fi obligați să returneze pensiile încasate
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Clarvăzătoarea supranumită „Baba Vanga a Japoniei” face o profeție înfiorătoare. Un dezastru urmează să lovească lumea în curând
wowbiz.ro
A murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Obiceiuri bizare de Paște. Unde se fură din cimitir
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Un tânăr a ars de viu și alți doi se zbat între viață și moarte, după ce mașina în care se aflau s-a izbit puternic de un TIR, în Caraș-Severin
Cancan.ro
Rareș Ion a fost INCINERAT! Ceremonia restrânsă a avut loc în Vinerea Mare, în Capitală: 'Am primit mesaj de la mama lui'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Trecerea NU mai e liberă. Românii obligați să prezinte actele din mai 2025. Se declară și banii cash
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Dragoș Cristescu a murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător
Inca o moarte suspecta in randul angajatilor de la cel mai mare spital din Iasi: „Sunt ca negrii pe plantatie”
MediaFlux
De ce se merge la biserică în Noaptea de Înviere și ce semnifică Lumina Sfântă?
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Cutiuța muzicală: toaca – sunetul care nu cere aplauze, dar ne răscolește sufletul