Dan Şova află dacă scapă de ARESTUL PREVENTIV. Instanţa a judecat cererea de eliberare UPDATE

Senatorul Dan Şova află, luni, dacă scapă de arestul preventiv. Instanţa a judecat cererea lui Şova de eliberare din arest, după ce senatorul a contestat decizia luată de magistraţii ICCJ, care au dispus prelungirea mandatului de arestare preventivă până la data de 1 februarie.

28 dec. 2015, 06:37
Dan Şova află dacă scapă de ARESTUL PREVENTIV. Instanţa a judecat cererea de eliberare UPDATE

UPDATE 13.15 Şedinţa de judecată s-a încheiat. Dan Şova a fost scos din sală şi dus în arest. Instanţa a rămas în pronunţare.

 Dan Şova a fost adus, luni, din Arestul Capitalei la instanţa supremă, care decide dacă senatorul rămâne în arest preventiv până în 1 februarie, dacă va fi plasat în arest la domiciliu sau cercetat sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă.

Şova a fost adus în jurul orei 9.00 la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde va fi judecată contestaţia acestuia la decizia din 22 decembrie de prelungire cu 30 de zile a mandatului de arestare preventivă, din 3 ianuarie până în 1 februarie 2016.

Hotarârea care va fi luată luni de ICCJ va fi definitivă. Înalta Curte de Casatie si Justitie a admis, săptămâna trecuta, cererea procurorilor DNA de a prelungi mandatul de arestare preventiva a lui Dan Sova pana la data de 1 februarie 2016. 

Totodată, Instanța supremă a respins ca nefondată cererea lui Dan Șova de a fi plasat în arest la domiciliu.

Dan Șova a fost arestat preventiv pentru 20 de zile, după ce ÎCCJ a admis contestația DNA împotriva plasării acestuia în arest la domiciliu.

Citeşte şi Senatorul Dan Şova rămâne în AREST PREVENTIV 

Dan Șova fusese plasat în arest la domiciliu pe 4 decembrie, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență în legătură cu contracte de asistență juridică de la CET Govora.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 — iulie 2014, Dan Șova a pretins sume de bani și a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunțătoare, în schimbul traficării influenței sale reale pe care o avea pe lângă directorul general al CET Govora SA, Mihai Bălan, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea de contracte de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

Citeşte şi Dan Şova, terorizat de PURICI în închisoare

Tot luni, Cristian Popescu Piedone, fostul primar al sectorului 4, se prezintă în fața procurorilor, pentru a anunţa dacă poate plăti cauţiunea de 1,5 milioane de lei, stabilită în dosarul incendiului de la Colectiv.

De asemenea, omul de afaceri Horia Simu, aflat sub control judiciar, vrea să petreacă de Revelion la Poiana Braşov. Afaceristul a contestat decizia instanţei şi cere să plece la munte până pe 6 ianurie. Potrivit România TV, tot luni află şi el dacă este blocat sau nu în Bucureşti.