Zi importantă pentru GIGI BECALI. Latifundiarul află dacă va fi pus temporar în libertate

Tribunalul Bucureşti decide miercuri dacă admite cererea lui Gigi Becali de întrerupere pentru trei luni a pedepsei de trei ani de închisoare din dosarul schimbului de terenuri cu MApN, urmând să judece şi solicitarea de contopire a acesteia cu cea din dosarul "Valiza".

18 iun. 2013, 20:55
Zi importantă pentru GIGI BECALI. Latifundiarul află dacă va fi pus temporar în libertate

Cererea finanţatorului Stelei de întrerupere a pedepsei a fost judecată luni, când instanţa a stabilit că se va pronunţa asupra acesteia miercuri.

Potrivit Mediafax, luni, Gigi Becali a spus în faţa instanţeiuna dintre fiicele sale împlineşte 18 ani în 7 iulie şi că doreşte foarte mult să participe la majoratul acesteia. Un alt motiv pentru care Becali i-a cerut judecătorului să îl lase liber trei luni este pentru a-şi face ordine în afacerile pe care le are, respectiv la societăţile Arcom Bucureşti, Avicola Iaşi şi Uzina Mecanică Drăgăşani, precum şi la FC Steaua, dar şi să-şi gestioneze împrumuturile personale făcute rudelor şi apropiaţilor. El a precizat că are probleme la societăţile Avicola Iaşi şi UM Drăgăşani.

Becali i-a cerut judecătorului să îl lase în libertate pentru a rezolva pe cât posibil aceste probleme de afaceri, iar angajaţii pe care îi are să poată fi plătiţi în continuare. El a arătat că, în opinia sa, poate fi lăsat trei luni în libertate, pentru că o astfel de situaţie nu ar ar ofensa opinia publică şi nici nu ar crea o stare de pericol social, precizând că a făcut donaţii şi acte de caritate de-a lungul anilor.

Citeşte şi Au minţit pentru Becali, dar au fost salvaţi de CEDO. Cum au scăpat doi foşti stelişti de închisoare

De asemenea, latifundiarul a mai arătat că nu putea participa în consiliile de administraţie ale acestor societăţi pe care le deţine pentru că ar fi fost acuzat de conflict de interese, dată fiind calitatea sa de europarlamentar şi, ulterior, de deputat. Gigi Becali s-a plâns că statul român a fost rău cu el şi că tot ce îşi mai doreşte acum este să-şi facă ordine în afaceri, după care să se întoarcă în penitenciar şi să execute pedeapsa.

Finanţatorul Stelei a spus că nu va accepta niciodată ca fetele şi soţia lui să vină la închisoare pentru vizită şi că telefonul la care are drept zilnic îl foloseşte exclusiv pentru a vorbi cu Mihai Stoica şi cu antrenorul echipei Steaua, Laurenţiu Reghecampf. Avocaţii lui Gigi Becali au depus la instanţă mai multe înscrisuri referitoare la situaţia firmelor omului de afaceri, precum şi la situaţia familială a acestuia.

Procurorul prezent la şedinţă a spus că nu este împotriva documentelor depuse, dar a cerut ca avocaţii lui Gigi Becali să precizeze temeiul în baza căruia este făcută acţiunea de întrerupere a executării pedepsei. Acesta a solicitat ca avocaţii să menţioneze dacă sunt menţinute ca motive şi problemele familiale ale lui Becali, caz în care se impune efectuarea unei anchete sociale.

Citeşte şi BECALI vrea să iasă din închisoare ca să salveze STEAUA. Vezi când află dacă va fi LIBER

Becali a mai spus că nu vrea să fie „ipocrit” şi să-şi folosească familia ca motiv în cadrul cererii de înterupere a executării pedepsei, astfel că a cerut să fie eliminat motivul problemelor familiale dintre temeiurile juridice în baza cărora a fost fundamentată acţiunea.

Avocaţii au depus în 7 iunie, la Tribunalul Bucureşti, cererea de întrerupere pentru trei luni a pedepsei de trei ani de închisoare primite de Gigi Becali. Bogdan Bărbuceanu, unul dintre apărătorii lui Becali, declara pentru MEDIAFAX că apărarea a cerut întreruperea pedepsei pentru trei luni – maximul prevăzut de lege – pentru ca Gigi Becali să-şi poată continua afacerile, să-şi întreţină familia şi să poată finanţa în continuare Clubul Steaua.

În 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină. Aceştia au fost încarceraţi în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferaţi la Penitenciarul Jilava.

Citeşte şi Becali: Familia mea nu are probleme şi nu vreau să o târăsc în acţiunea de întrerupere a pedepsei

În 4 iunie, Gigi Becali a fost condamnat tot la trei ani de închisoare cu executare în dosarul „Valiza”, pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, decizia dispusă de Completul de cinci judecători al instanţei supreme fiind definitivă. Instanţa nu a făcut reindivualizarea şi contopirea pedepselor lui Gigi Becali, astfel că avocaţii acestuia au cerut, la Tribunalul Bucureşti, contopirea pedepselor, pentru a se constata care este cea mai mare pe care o are de efectuat acesta. Cererea de contopire a pedepselor va fi judecată de magistraţii Tribunalului Bucureşti tot miercuri, 19 iunie.

Gigi Becali şi-a pierdut mandatul de deputat în urma condamnării sale definitive. Camera Deputaţilor a aprobat în 5 iunie, prin vot, vacantarea locului de deputat al lui Gigi Becali.