ZI LIBERĂ pentru vizita Papei în Portugalia

Guvernul portughez a instituit "ziua toleranței", zi liberă pentru funcționarii publici în data de 12 mai cu prilejul vizitei papei Francisc la sanctuarul Fatima, relatează EFE.

06 mai 2017, 15:17
ZI LIBERĂ pentru vizita Papei în Portugalia

Papa Francisc va ajunge în localitatea Fatima, situată la aproape 100 de kilometri nord de Lisabona, vineri 12 mai, pentru a participa la festivitățile de sărbătorire a 100 de ani de la prima apariție a Fecioarei de la Fatima.

Francisco este al patrulea papă care vizitează Portugalia, după Paul al VI-lea (1967), Ioan Paul al II-lea (1982, 1991 și 2000) și Benedict al XVI-lea (2010).

Această măsură, publicată în Diario de la Republica, se aplică angajaților care lucrează în administrația statului, cu excepția serviciilor în care din motive de interes public trebuie să asigure funcționarea.

Guvernul socialist al lui António Costa a justificat decizia acestei zile libere pentru angajații publici prin importanța însemnată a vizitei papei Francisc și a faptului că măsura a fost deja aplicată la precedentele vizite ale suveranilor pontifi în Portugalia.