Zi tristă pentru sportul mondial. A murit după luni petrecute în comă. Anunţul tragic a fost făcut de soţie pe Twitter

Pugilistul canadian David Whittom a încetat din viaţă vineri, la aproape zece luni după ultimul său meci, la finalul căruia a intrat în comă, a anunţat partenera sa pe reţelele de socializare.

17 mart. 2018, 18:04
Zi tristă pentru sportul mondial. A murit după luni petrecute în comă. Anunţul tragic a fost făcut de soţie pe Twitter

Whittom, în vârstă de 39 ani, a fost făcut KO anul trecut, pe 27 mai, în ultima repriză (a 10-a) a meciului cu Gary Kopas, contând pentru titlul de campion al Canadei la categoria grea-uşoară.

La două ore după încheierea luptei, boxerul a fost internat în spital, în urma unei hemoragii cerebrale. Plasat în comă artificială imediat după operaţia destinată reducerii hematomului, pugilistul a decedat în cursul zilei de vineri.

Devenit profesionist în 2004, David Whittom a disputat 37 de meciuri, înregistrând 12 victorii, 24 de înfrângeri şi un egal. El a luptat, între alţii, împotriva fostului campion mondial WBC la categoria semigrea, Adrian Diaconu, sau canadianului Adonis Stevenson, actualul campion mondial WBC la categoria semigrea. Ambii l-au învins la puncte.

Retras din activitate în 2010, după mai multe episoade de dezintoxicare, pentru a-şi trata problemele legate de consumul de cocaină, Whittom a urcat din nou în ring, patru ani mai târziu.

Whittom e al doilea pugilist care moare dintre foștii adversari ai lui Adrian Diaconu, după Chris Henry, în august 2015.