Ziaristul Dan Papij a murit

Jurnalistul Dan Papij a încetat din viaţă, vineri dimineaţă. Papij avea 67 de ani şi trăia de ceva timp în Sibiu unde preda franceza. Pe timpul când Evenimentul Zilei era condus de Ion Cristoiu, Papij a fost redactor, adjunct de şef de secţie şi responsabil de număr al ediţiei de prânz a EVZ "Bulina albastră".

24 nov. 2017, 15:41
Ziaristul Dan Papij a murit

Jurnalistul Dan Papij a suferit, în urmă cu câteva zile, un accident vascular cerebral. Iniţial, părea că se refăcuse, oarecum, fiind externat de medicii din Sibiu. Pe fondul unei complicaţii apărută la plămâni, Dan a fost internat, din nou, miercuri. Din păcate, nu s-a mai putut face mai nimic pentru el, decesul survenind vineri de dimineaţă. Potrivit evz.ro, Dan Papij va fi incinerat, probabil mâine, la Turda. Nu va exista o slujbă religioasă, el declarându-se ateu.

Dan Papij a fost redactor, adjunct de şef de secţie şi responsabil de număr al ediţiei de prânz a EVZ „Bulina albastră”, pe timpul când ziarul era condus de Ion Cristoiu. După despărţirea de EVZ, el a lucrat, o perioadă, pentru România liberă şi Antena 1 apoi devenind freelancer.

În ultimii ani, a fost profesor de franceză la o şcoală din judeţul Sibiu. De doi ani se pensionase.